Як українських заробітчан підставляють в Росії

Як українських заробітчан підставляють в Росії
Близько 2 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми в Росії.

Їх заманювали на оголошення по роботі і відбирали документи, змушуючи продавати та перевозити наркотики.

Про це розповіли учасники Української Гельсінської спілки (УГС) з прав людини, під час прес-конференції в Укрінформі, передає Україна молода.

«Приблизно 2 тисячі українців стали в Росії жертвами торгівлі людьми, вони знаходяться в СІЗО або вже засуджені», - сказав керівник адвокатського центру УГС Борис Захаров (на фото).

Все почалося з того, що близько року тому в Києві, Львові, Харкові та інших містах України почала використовуватися злочинна схема - з'явилися оголошення про роботу кур'єром або експедитором вахтовим методом, але насправді людей вивозили в Росію і змушували приносити наркотики.

«Беруть чоловіків від 20 до 35 років, під час зустрічі людині дають смартфон, оперативно купують квиток на поїзд і дають кишенькові гроші на перший час. Після приїзду йому повідомляють, в який регіон людина відправиться, йому надають житло в орендованій квартирі. Коли людина розуміє, з чим він буде мати справу, і намагається відмовитися, йому починають погрожувати», - розповіла правозахисниця Марія Томак.

За її словами, такі оголошення і досі можна побачити у громадському транспорті. Правозахисники просять не реагувати на такі оголошення.

«Правоохоронні органи і громадянське суспільство, у тому числі правозахисні організації, повинні терміново припинити функціонування цієї схеми на території України, тим більше, що подібна схема діяла в Молдові, і їм вдалося її зупинити», - сказала Томак.

У свою чергу радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко підтвердив, що наразі дійсно є велика проблема з наркотрафіком в Україну з Росії та навпаки. Крім того, він відзначив нелюдські умови, в які потрапляють полонені українці.

“Через агресивну політику Російської Федерації, через ту шизофренію, яка розв’язана у російських ЗМІ, до громадян України, які потрапляють у російські СІЗО відносяться як до людей другого сорту, щодо них часто застосовують тортури, їх утримують у нелюдських умовах, на них натравлюють російських в’язнів, використовуючи теми політичного характеру”, - наголосив Геращенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого туди їздити
Відповісти
Хай не лізуть в цю Расею,що в нас нас роботи нема.
Відповісти
Чого туда їхати в Україні повно роботи підписуєш контракт і 10000 в місяць мінімум!
Відповісти
Миколай, та ти шо)))))
Відповісти
Останні новини
Як українських заробітчан підставляють в Росії
13 жовтень, 2016, 08:24