В УДАРІ знають, як вернути в Україну вкрадені корупціонерами гроші*

В УДАРІ знають, як вернути в Україну вкрадені корупціонерами гроші*
Партія «УДАР Віталія Кличка» у майбутньому парламенті хоче створити антикорупційну коаліцію, метою якою стане подолання хабарництва та повернення до бюджету вкрадених коштів.

Про це 29 вересня під час прес-конференції у Луцьку повідомив колишній очільник СБУ та нині третій номер у списку партії «УДАР Віталія Кличка» Валентин Наливайченко.

Він зазначив, що за даними міжнародної неурядової організації Transparency International Україна знаходиться на 152 місці за рівнем корумпованості серед 182 країн. Торік Україна займала 134 сходинку, тобто рівень корумпованості зріс.

Зі слів Наливайченка «треба раз і назавжди зламати прогнилу корупційну систему, яка є у державі». А це можливо завдяки люстрації органів влади та зміни законодавчої системи. Такі кроки стануть можливими завдяки гарній команді парламентарів та політичній волі. Саме для цього УДАР і йде на вибори, - каже кандидат.

«Для нас пріоритет номер один – це ухвалення антикорупційній люстрацій ний законів. Саме тому ми почали кампанію «люстрація влади». Люстрація – це вигнати злодіїв з влади, заборонити займати посади у владі та повернути вкрадене», - пояснив Валентин Наливайченко.

Кандидат у народні депутати запропонував створити антикорупційне агентство, яке повинне провести розслідування та повернути вкрадені кошти, які нині знаходять на закордонних рахунках. Ці кошти підуть у розвиток інфраструктури та соціальні програми.

Окрім цього пропонується розширення прав місцевих громад, а саме у бюджетній сфері, можливості висловлювання народного вотуму недовіри до правоохоронних органів чи суддів.

Кандидат у 19 виборчому окрузі Олександр Киричук навів позитивний досвід боротьби з корупцією у Грузії та Литві. Він зазначив, що у наведених країнах, де були жорсткі методи боротьби з хабарниками нині найнижчі показники корупції, легко вести бізнес, займатися громадською діяльністю чи навіть отримати звичайні водійські права.

«Сьогодні партія УДАР вже почала цей процес на тому рівні, на якому ми можемо це зробити через сайт stophabar.org та скриньки для звернень, які знаходяться у кожному агітаційному наметі партії. Це перші удари по корупції нашої політичної сили», - зазначив Киричук.

Він повідомив, що з 5 по 28 вересня по Волині вже надійшло 184 звернення від волинян з яких 109 пов’язані з корупційними діями. Найбільше інформації надходить щодо Луцька, Шацька, Володимир-Волинська, Нововолинську та Любомилі.

Найбільше скарг надходить щодо дій органів державної влади, правоохоронних органів та навчальних закладів. Нині усі скарги обробляються, а детальні результати оприлюднять згодом.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де 27 номер, типу голова обласного удару, може в нього удар 120 кг, але хотілося все-таки почути начальника ударної організації волині))) а то народ каже він глухонімий )))
Відповісти
А Киричук радует:)
Відповісти
Останні новини
В УДАРІ знають, як вернути в Україну вкрадені корупціонерами гроші*
30 вересень, 2012, 12:35