Григоренко похвалився, що мерія підтримує атошників

Григоренко похвалився, що мерія підтримує атошників
У Луцьку міськрада допомагає учасникам війни на сході та членам їхніх родин допомагає грошовою допомогою, пільгами та лікуванням.

Про виконання програми підтримки військовослужбовців розповів заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко під час засідання комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, - пише Район. Луцьк.

Чиновник розказав, що з початком Антитерористичної операції на сході, у людей, які безпосередньо стикнулися з війною, з’явилася потреба у допомозі.

«Ми стикнулися з тим, що у тих, кого забрали з мирного життя, виникало багато побутових проблем. Для того у вересні 2014 року створили програму на підтримку мобілізованих, їх родин та родин загиблих», – зауважив Григоренко.

За словами заступника мера, програма була спрямована на підтримку кількох категорій – мобілізованих, членів сімей військових, які на момент мобілізації проживали в Луцьку, членів сімей загиблих, які були зареєстровані в Луцьку та військовослужбовців-контрактників, які на час підписання контракту проживали в Луцьку. Одним з видів допомоги є звільнення від оплати за утримання будинку – у 2016 році цією пільгою користуються 672 особи.

Також виплачують матеріальну допомога сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах. У 2016 році матеріальну підтримку отримало 119 сімей. Проте, зазначив Григоренко, ця сума не перевищувала 1000 гривень. З травня 2016 року програму розширили та доповнили пунктом про одноразову допомогу контрактникам – її виплатили 83 особам.

Крім того, військовим допомагали санітарно-курортним та амбулаторним лікуванням. Діти військовослужбовців мають право на безкоштовний проїзд у тролейбусах.

Сергій Григоренко зауважив, що програму варто буде удосконалювати, адже зараз виникла необхідність звертати більше уваги на демобілізованих бійців.

«Ми були одні з перших, хто таку програму прийняв. Зараз ми поспілкувалися з учасниками АТО і виявили, що з’явилися проблеми, на які ми не звертали раніше увагу. Ця програма стосувалася суто мобілізованих, а треба більше уваги звернути на демобілізованих», – зауважив Сергій Григоренко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Григоренко похвалився, що мерія підтримує атошників
13 жовтень, 2016, 12:10