Тривають протести проти відпрацьованих батарейок під Луцьком

Тривають протести проти відпрацьованих батарейок під Луцьком
Селяни виступатимуть проти сортувальної лінії електронних відходів у Зміїнці доти, доки не отримають офіційну інформацію про відмову у будівництві.

Про це повідомляє Район. Луцьк.

Нагадаємо, представники ТОВ «Екорек» звернулися за дозволом на будівництво сортувальної лінії електронних відходів, що мала би функціонувати у селі Зміїнець. Після сесії сільської ради та громадських обговорень, Княгининівський сільський голова Олена Твердохліб повідомила, що інвестори передумали відкривати сортувальну лінію для батарейок у селі Зміїнець.

Втім, обурені жителі, які на громадських обговореннях виступали проти побудови, не вірять у відмову у будівництві.

Недовіру, за словами мешканців, вселяє і той факт, що про скликання громадських слухань повідомили лише в місцевій газеті «Слава праці», яку читає невелика частина населення. Прийти на слухання вдалося лише через випадкову інформацію у Facebook.

У підсумку жителі проголосували проти будівництва, адже вважають, що розташування такого об’єкта матиме пагубний вплив на життя і здоров’я селян.

«Ми хочемо жити в безпечних умовах. Але цьому заважає бажання деяких підприємців розмістити на території в безпосередній близькості до наших будинків небезпечного підприємства…Вважаємо, що розміщення такого об’єкту буде порушенням усіх будівельних норм…Земельна ділянка, на якій планують будівництво, знаходиться у безпосередній близькості до житлової забудови, а також до водних об’єктів», – розповідає місцева жителька Тетяна.

Тож у четвер, 13 жовтня, представники громади села Зміїнець і Тарасове прийшли до Княгининівської сільської ради, щоб подати звернення до сільради, а також до Луцької райдержадміністрації та Волинської облдержадміністрації з проханням заборонити виготовлення будь-яких проектних чи передпроектних документів і не дозволяти побудову такого об’єкта на території сільської ради.

Натомість Княгининівський сільський голова Олена Твердохліб повідомила, що їй незрозуміла така поведінка селян, адже дозволу на будівництво сортувальної лінії не надавали.

«Отримала звернення жителів. Але не розумію, чому вони «кіпішаться»… Рішенням попередньої сесії сільської ради від 16 вересня відмовили у наданні дозволу. Другим пунктом до рішення було проведення громадських обговорень», – зазначила Олена Твердохліб.

Вона додала, що на громадському обговоренні прийняли рішення не надавати дозвіл фірмі «Екорек» на будівництво сортувальної лінії. А власники фірми до сільської ради із заявою про повторний розгляд на сесії чи проведення громадського обговорення не зверталися

«Ми запитали жителів чи їм це треба, чи не треба. Громадські обговорення констатували факт, що жителі не хочуть розміщувати цю сортувальну лінію біля їхніх будинків... Вони, певно, не довіряють владі, тому що звикли, що раніше усе вирішували без громади і далі буде так робитися. Але на сьогоднішній день ні депутати, ні я не будуть ризикувати здоров’ям громади, тому слухання проводять по будь-якому питанню», – запевнила сільський голова.

У свою чергу, жителі обіцяють, якщо їхнє звернення проігнорують і не нададуть чіткої відповіді про відмову будівництва, за захистом порушених прав звертатимуться до правоохоронних органів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
замість сортувальної лінії і подальшох відправки на переробку - будемо в землю закопувати!! так краще!!!
Відповісти
Останні новини
Тривають протести проти відпрацьованих батарейок під Луцьком
13 жовтень, 2016, 19:04