Питання про безвіз для українців «зависло» у Раді ЄС

Питання про безвіз для українців «зависло» у Раді ЄС
Питання про скасування віз для українців "зависло" у Раді ЄС.

У Брюсселі не беруться прогнозувати, коли завершиться його розгляд, - повідомляє Deutsche Welle.

Доповідачка з візового питання у Європарламенті Марія Габріел зазначила, що вона готова розпочати перемовини якнайшвидше. За її словами, питання скасування віз для України досі не перебуває на порядку денному Ради ЄС.

"Голосування на пленарному засіданні відбувається зазвичай тоді, коли Європарламент і Рада ЄС погоджують текст документу. Часові рамки для подальших кроків у цьому питанні залежать від тристоронніх переговорів", - зазначила Марія Габріел, відмовившись прогнозувати, коли варто очікувати скасування віз для українців.

У Києві сподіваються на позитивні новини у візовому питанні до саміту Україна - ЄС, який відбудеться 24 листопада. У Раді ЄС зазначають, що спершу треба дійти згоди з Європарламентом щодо механізму призупинення безвізового режиму і лише після цього буде розглядатись питання скасування віз для окремих країн.

Політики висловлюють різні передумови для призупинення: від сплеску міграції до порушень постфактум вимог, які висувалися для скасування віз. Водночас у Раді ЄС запевняють, що не висуватимуть до України додаткових вимог для скасування віз. Очікується, що візи скасують одночасно з Грузією. Це має статися, щойно буде схвалений механізм призупинення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Питання про безвіз для українців «зависло» у Раді ЄС
14 жовтень, 2016, 01:13