Опалювальний сезон на Волині стартував без особливих ексцесів

Опалювальний сезон на Волині стартував без особливих ексцесів
З огляду на низькі температурні показники, опалювальний сезон 2016-2017 років розпочався кількома днями раніше. Волинь – серед тих регіонів, де одними з перших подали тепло передусім у соціальні заклади.

Цей факт як позитив відзначив Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, обговорюючи під час урядової селекторної наради моменти входження в опалювальний сезон, - повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

"Хотів би відмітити, що сьогодні дійсно впливає температурний режим на підключення. 15 жовтня ще не наступило, а пело вже є. Також хотів би відмітити ті області, які 100%-во підключили і житловий сектор і соціальний. Це Волинська, Івано-Франківська, Львівська, Вінницька, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Кіровоградська область. В загальному стан підключення по країні складає 55%", - зазначив віце-прем’єр-міністр України - міністр регіонального розвитку та ЖКГ Геннадій Зубко.

Гідрометеорологи обіцяють не надто сувору зиму. Але нині особливого тепла чекати вже не варто. Із дня на день прийдуть перші нічні морози. Різкі зміни температурного режиму прогнозують у січні – лютому.

Керівництво країни на момент старту опалювального сезону наголошує: вже зараз в українських сховищах достатньо запасів газу. Не повинно бути проблем і з електроенергією.

"На місцях гроші є. Ще раз підкреслюю: газ є, електроенергія є. Все абсолютно забезпечено. Місцеві бюджети цього року з урахуванням минулого зросли на 34 мільярди гривень. Це дало можливість підготуватися тим,хто дбає про результати своєї роботи", - підкреслив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Загалом же, констатує керівництво області, входження в опалювальний сезон на Волині відбулося без особливих ексцесів. Починаючи з 10 жовтня, тепло подали в медичні та соціальні заклади. Далі – в оселі. Готові й дорожники: в порядку інфраструктура, вистачає сумішей для посипання доріг.

"З 10 жовтня Волинь розпочала опалювальний сезон. На сьогодні подано тепло у лікувальні установи, заклади соціальної сфери. Завершується робота по теплопостачанню в житловий сектор. В основному інфраструктура до початку опалювального сезону готова, зокрема дорожня. Особливих проблем немає", - розповів голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
але сьогодні в Луцьку опалення вже відключили (:
Відповісти
яке таке опалення? Соборності і Кравчука в районі РАГСу його бачило? А от рахуночки за нього ще з вересня шлють...
Відповісти
Без особливих ексцесів,якщо не рахувати таку дрібницю рахунок в вересні за опалення без врахування субсидії.
Відповісти
Останні новини
Опалювальний сезон на Волині стартував без особливих ексцесів
14 жовтень, 2016, 11:07