У Володимирі-Волинському оштрафували комунальників

У Володимирі-Волинському оштрафували комунальників
«Володимир-Волинськтеплокомуненерго» зловживало монопольним становищем - стверджує Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

Про це з’ясувалося під час планової перевірки дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції Володимир-Волинською міською радою та її виконавчим комітетом за період роботи протягом 2014-2015 років та січня-квітня 2016 року, - йдеться на сайті відомства.

Порушення полягало у перевищені терміну видачі технічних умов на встановлення приладів комерційного обліку теплової енергії.

ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» видавало їх замовникам через 18-27 робочих днів. Коли, згідно із Законодавством, повинно не пізніше 15 днів.

«Згідно з пунктом 2.2 Правил надання і погодження технічних умов на підключення до теплових мереж (затверджено наказом Міністерства з питань житлово – комунального господарства України від 29 жовтня 2009 року №334 (надалі – Правила надання ТУ) технічні умови видаються протягом 15 робочих днів після отримання теплопостачальною організацією від замовника заяви та комплекту документів. У випадках приєднання джерел теплової енергії або об'єктів, які мають споживання теплової енергії більше 1 Гкал/год. та потребують додаткових гідравлічних розрахунків існуючих теплових мереж, термін розгляду може бути збільшений до 20 робочих днів.
Всупереч вимогам пункту 2.2. Правил надання ТУ технічні умови видавались замовникам через 18-27 робочих днів», - йдеться у повідомленні.

Суб’єкт господарювання визнав порушення та зобов’язався сплатити штраф до державного бюджету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Володимирі-Волинському оштрафували комунальників
15 жовтень, 2016, 18:27