На Волині змагалися школярі та студенти. ФОТО

На Волині змагалися школярі та студенти. ФОТО
Понад 150 кращих спортсменів-туристів з різних навчальних закладів Волині взяли участь у Чемпіонаті області з туризму серед юніорів та студентів, які відбувались 11 - 13 жовтня на турбазі обласного Центру туризму, спорту та екскурсій «табір Сонячний» поблизу Луцька у селі Гаразджа. Захід організований управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації та обласним Центром туризму, спорту та екскурсій.

Про це повідомляє Центр туризму, спорту та екскурсій.

Протягом трьох днів спортсмени змагались за першість у різних видах туризму - пішохідному, водному та велосипедному за окремою програмою серед школярів, учнів професійно-технічних навчальних закладів та студентів вищих навчальних закладів.

Згідно програми переможці серед юніорів визначались в окремих видах туризму. Так, у водному туризмі, де спортсмени долали різні дистанції облаштовані на озері табору на катамарані, байдарці та човні, перемогу впевнено здобули представники Маневицького району: І і ІІ місця розділили вихованці Центру дитячо-юнацької творчості та ЗОШ І-ІІІ ст. с.Троянівка, а ІІІ місце дісталось школярам Горохівського району.

Чемпіони з велосипедного туризму визначались за результатами трьох дистанцій – «Фігурне водіння велосипеду», «Велоралі» та «Велокрос». Кращу майстерність у даному виді продемонстрували школярі ЗОШ І-ІІІ ст. с.Гірка полонка Луцького району, ІІ місце у команди Маневицького району і ІІІ місце посіли спортсмени Камінь-Каширського району.

Переможцями з пішохідного туризму стали вихованці Ківерцівської станції юних туристів, які на одне очко випередили юних туристів Луцького району і замкнули трійку лідерів спортсмени Камінь-Каширського району.

На відміну від юніорів, студенти змагались у комплексному заліку, який поєднував дистанції з пішохідного, водного та велосипедного туризму. За результатами всіх видів переможцями серед вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації стали студенти Східноєвропейського національного університету, ІІ місце у команди Луцького національного технічного університету і ІІІ місце посіли туристи Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна». В групі вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів перемогу святкували учні Луцького педагогічного коледжу, які на шість балів випередили вихованців Коледжу технологій бізнесу і права Східноєвропейського національного університету.

Не зважаючи на несприятливу погоду, яка тривала впродовж всього періоду змагань, учасники показали не лише хороші результати та продемонстрували відмінні спортивно-туристські навички, а й доказали, що у туристів не буває поганої погоди, вони завжди готові до будь-яких випробувань і здатні їх долати.









Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині змагалися школярі та студенти. ФОТО
16 жовтень, 2016, 17:47