В окопах атеїстів нема, - військовий капелан із Волині. ВІДЕО

В окопах атеїстів нема, - військовий капелан із Волині. ВІДЕО
На війні загострюється почуття справедливості й відповідальності, тому бійці частіше приходять до капеланів, аби поговорити та заспокоїти душу.

Про це у передачі «Схід і Захід – разом!» телеканалу «Нова Волинь»розповів голова володимир-волинського осередку ГО «Військові капелани Волині» протоієре Ігор Бігун, - повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП.

За словами голови ГО «Військові капелани Волині» протоієрея Михайла Бучака, капелани ідуть на війну як духовні наставники. Вони намагаються залагоджувати конфлікти і «будувати місточки між командуванням та військовослужбовцями». Їх завдання – бути не лише священиками, але стати товаришами та побратимами.

На війні загострюється почуття справедливості й відповідальності, тому бійці частіше приходять до капеланів аби поговорити та заспокоїти душу. Вони стають духовно багатшими. «В окопах невіруючих нема» – підкреслив протоієрей Ігор Бігун.

Духовні отці не можуть брати до рук зброю. Капеланська зброя – це молитва. Словом і молитвою душпастир робить багато. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, благословляючи капеланів, які відправляються на Схід, наголошує, що вони є прикладом того, як Бог може перемагати без зброї.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В окопах атеїстів нема, - військовий капелан із Волині. ВІДЕО
17 жовтень, 2016, 10:35