На ЛПЕ відхрестилися від корупції у скасованому тендері

На ЛПЕ відхрестилися від корупції у скасованому тендері
Спроба вивчення ринку та відсутність необхідних коштів на підприємстві: керівник Луцького підприємства електротранспорту запевняє, що скасування торгів через електронну систему «Prozorro» не було корупційним.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 18 жовтня, - повідомляють Волинські Новини.

Так, голова комісії Павло Данильчук поцікавився у керівника ЛПЕ щодо скасування 22 вересня оголошеного раніше через систему «Prozorro» тендеру.

На це керівник ЛПЕ Ігор Грицюк повідомив, що усі кошті на підприємстві є публічними, а відповідно до програми розвитку підприємства закладене технічне переоснащення ЛПЕ. Зокрема, передбачається придбання GPS-навігаторів, системи сповіщення для людей з порушеннями слуху та системи валідації. Тендер через систему «Prozorro» оголосили, з його слів, «щоб проаналізувати хто запропонує комплексне вирішення питання». Проте через відсутність фінансування, як стверджує Ігор Грицюк, тендер довелося скасувати. Коштів відповідно до програми розвитку, мовляв, на момент проведення торгів, ЛПЕ не отримало.

Павло Данильчук уточнив, навіщо оголошували торги, знаючи про відсутність коштів. Ігор Грицюк зазначив, що йшлося про вивчення ринку, а не про лобіювання когось із підприємців і знову запевнив, що ДПЕ діє відповідно до Закону «Про публічні закупівлі».

Своєю чергою, член комісії Тарас Шляхтич зауважив, що такі дії можуть зашкодити іміджу серйозного комунального підприємства та висловив сумніви у тому, що надалі партнери будуть налаштовані на комплексну співпрацю з підприємством, яке може «давши руку, забрати її назад».

Заступник міського голови Сергій Григоренко повідомив, що дасть доручення провести торги повторно через систему «Prozorro», і після отримання ЛПЕ коштів у жовтні-листопаді визначити переможця, який відповідатиме умовам.

На запитання депутата Григорія Пустовіта про інші методи вивчення ринку, окрім маніпуляцій з тендерами, Ігор Грицюк виправдовувався, що до підприємства не надходило жодної пропозиції щодо комплексного вирішення питання, а він намагається «зробити так, як економічно вигідно».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На ЛПЕ відхрестилися від корупції у скасованому тендері
18 жовтень, 2016, 16:09