У Волинської єпархії УПЦ МП - новий керівник

У Волинської єпархії УПЦ МП - новий керівник
Волинську єпархію УПЦ МП очолив єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл (на фото).

18 жовтня під час чергового засідання Священний Синод УПЦ ухвалив рішення щодо обрання та призначення нових архієреїв Української Православної Церкви, - повідомили у прес-службі єпархії.

"Рішенням Синоду митрополит Волинський і Луцький Ніфонт був почислений на спокій. Правлячим архієреєм Волинської єпархії був призначений єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл", - йдеться в повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Луцький Ніфонт був почислений на спокій" - тобто?
Відповісти
мені здається, ви людина зовсім не воцерковлена
Відповісти
Ніфонт-людина з великої літери....
Відповісти
Хотілося б побачити коментарі від Камінькаширців.
Відповісти
пізніше, все пізніше, свято
Відповісти
Від чого свято сталось?
Відповісти
не нафталін, а нафаналін. для колег по фсб - просто нафаня
Відповісти
Храм згорів і він приїхав. Невже в Луцьку якась церква має згоріти?
Відповісти
УПЦ МП скоро зробить ще єпископів горохівського та маневицького, а потім олицького та цуманського))) логіка проста: маєш 100 промосковських баранів - єпископ))) а Петра Крикоту вітаємо.
Відповісти
Ніфонд надзвичайно чуйна та хороша людина.хтілося б,щоб наступник був негіршим.
Відповісти
Владика Ніфонт достойний владика. Добре що в свому житті пощастило бути на літургіях де він правив, послухати його проповіді, дійсьно відчувалась радість життю, то тяжко словами передати.. Цей владика виховав цілу плеяду добрих пастирів, тагато людей завдяки його молитов і трудів прийшло до віри. Дай Боже йому здоровя і радості.
Відповісти
На жаль, багатенько московських зазпроданців земля Волинська породила(((
Відповісти
Стара Вижва не втрачає прозицій, трон перейшов в земляцькі обійми. Нафанаїл, успішно пройшовши стажування на посаді єпископа Камінь-Каширського, яке передбачало ближче знайомство з Волинською єпархією УПЦ, благополучно зайняв її найвище ієрархічне місце. Звичайно, що консервативна РПЦ не передбачає якихось різких змін у стилі управління, але амбітність Нафанаїла здобута на Почаївських пагорбах, новизна викликів в житті православних западенців, особливо молоді, мала б накласти свій певний відбиток на його подальші кроки в управлінні єпархією. То ж поживемо-побачимо, але вірогідність збереження території бувшої Іллінської церкви за МП з цим призначенням тільки зросла, інакше як доведеться розглядати період його периферійного єпископства тепер вже новоявленного Преосвященного Волинського і Луцького ..., а далі мало б бути слово "митрополита", але - нема! Ні на сайті місцевого благочиння, ні в журналах засідання Синоду, де розглядалось це організаційне питання - news.church.ua.
P.S. Думаю дехто з місцевих кліриків з такої оказії вже занапастив кілька молодих курочок, кільце-два домашньої ковбаски чи карпа - велетня, як от. Сергій з Осовців, та підняв тост за "здравіє і благосклонность" знайомого ієрарха. А чом би й ні? )))
Відповісти
Останні новини
У Волинської єпархії УПЦ МП - новий керівник
18 жовтень, 2016, 16:38