«Я зрозумів, що потрапив у саме пекло», - учасник АТО

«Я зрозумів, що потрапив у саме пекло», - учасник АТО
Учасник бойових дій із села Вілиця Шацького району Микола Сіжук півтора року тому був мобілізований на службу до Збройних сил України, а лише в квітні повернувся додому.

Про це пише Шацький край.

Микола, військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади, потрапив на саму передову, в Луганську область.

Офіційно був гранатометником, проте на прохання командира батальйону «перекваліфікувався» у механіка-водія БМП. Постійне бомбардування та обстріли, поранені і вбиті побратими – Микола розумів, що потрапив у саме пекло. Проте вже через два тижні звик до напружених воєнних буднів, до польових умов життя в бліндажі, до тепла біля буржуйки і відсутності питної води.

"Ми знали, в якій годині ворог починав обстріл – як тільки надворі темніло. Бо вдень працювали представники ОБСЄ, які фіксували порушення режиму тиші", – розповів Микола.

По-різному бійці сприймали гарячу атмосферу передової. Були такі, що божеволіли від пережитого, були і зрадники, які переходили на бік російсько-терористичних військ. Та більшість мужньо виконували свій обов’язок.

Миколі Сіжуку важко згадувати минулорічний День незалежності України, коли там, на Сході, життя українських військових висіло на волосині. Тоді бойовики вбили декількох його побратимів. А за весь час служби воїн нарахував 120 загиблих.

Сам Микола пережив оточення, отримав поранення – його зачепило осколком, після чого він певний час лікувався в госпіталі.
Держава в той час повністю забезпечила бійця засобами захисту, допомагали і волонтери – телефонували, надсилали змінну форму.

Хоч і здавався рік служби безкінечним, та навесні 2016-го набув чинності Указ Президента про звільнення в запас військовослужбовців четвертої хвилі часткової мобілізації.

Микола Сіжук у квітні приїхав на батьківщину, в рідне село.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Я зрозумів, що потрапив у саме пекло», - учасник АТО
19 жовтень, 2016, 09:26