На Волині судять гвалтівника неповнолітньої

На Волині судять гвалтівника неповнолітньої
Уродженця селища Любешів Волинської області обвинувачують у викраденні і зґвалтуванні неповнолітньої та опорі працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків.

Обвинувальний акт складено старшим слідчим Камінь-Каширського відділу поліції та затверджено заступником керівника Маневицької місцевої прокуратури, - пише Ковель.ua.

У підготовчому судовому засіданні прокурор Сергій Федчик попросив призначити дану справу до розгляду у закритому режимі, викликавши її учасників, а також перекладача, так як підозрювана у вчиненні особливо тяжкого злочину особа не володіє вільно українською мовою.

Неповнолітня потерпіла в суд не з’явилась та подала письмову заяву про проведення підготовчого засідання в її відсутності та за участю свого законного представника, але той з незрозумілих причин до суду не прибув.

Як виявилось, підозрюваний відмовився від отримання обвинувального акту та від підпису в такій розписці. Вручення акту здійснювалось слідчим, а не прокурором, що не передбачено ст. 293 КПК України. Це є безумовною підставою для повернення обвинувального акту прокурору. Крім того, вручення слідчий проводив за відсутності захисника та перекладача, тоді як підозрюваний неодноразово наголошував про те, що він його не розуміє цілком та не володіє вільно українською мовою.

Ковельський міськрайонний суд ухвалив обвинувальний акт повернути керівнику Маневицької місцевої прокуратури, як такий, що не відповідає вимогам Кримінального процесуального кодексу України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І це саме зробим
Відповісти