Скандальне волинське підприємство ліквідували

Скандальне волинське підприємство ліквідували
Представник підприємства "Екопротеїн" Анатолій Кулінічєв повідомив про ліквідацію виробництва, яке допікало мешканцям Нововолинська.

Журналісти інтернет-видання “БУГ” разом із депутатом Нововолинської міської ради Володимиром Шаповалом та помічником народного депутата Борисом Карпусом побували на території заводу “Оснастка”, а саме біля транспортного цеху, який орендувало підприємство “Екопротеїн”.

Також по телефону поспілкувалися із керівними особами та працівником цього підприємства. Наразі виробництво у Нововолинську припинено, тобто основні вимоги громади виконано.

Нагадаємо, що з початку 2016-го року в Нововолинську розпочало роботу мале підприємство “Екопротеїн”, по переробці курячого пір’я та кісток на кормову муку для тварин. Для виробництва орендували цех заводу ВАТ “Оснастка”, що на 15-у мікрорайоні. В результаті діяльності “Екопротеїну” виникав специфічний неприємний запах, який турбував мешканців найближчих житлових будинків.

Питання неприємного смороду жителі 15-го мікрорайону піднімали неодноразово, стурбовані здоров’ям зверталися до “очільників” міста. Керівництво підприємства “Екопротеїн” у свою ж чергу пообіцяло встановити необхідні фільтри для утилізації запахів ще в квітні місяці. Очевидно, обіцянка була не виконана, запах активно продовжував розповсюджуватися.

Зреагував на скарги нововолинців народний депутат Ігор Гузь, він зустрівся із мешканцями 15-го мікрорайону, пообіцяв здійснити колективно з громадою візит на підприємство “Екопротеїн” і добитися того, щоб вони встановлювали фільтри з утилізації смороду, або ж ліквідували виробництво.

Отже 19-го вересня у Нововолинську небайдужі громадяни разом з народним депутатом Ігорем Гузем прибули на підприємство “Екопротеїн”, але тоді робота там була зупинена, обладнання було зачинене у цехах. Нардеп дав тиждень на остаточну ліквідацію виробництва, інакше дії будуть радикальнішими.

18-го жовтня журналісти Інтернет-видання “БУГ” разом із депутатом Нововолинської міської ради Володимиром Шаповалом та помічником народного депутата Борисом Карпусом побували біля місця діяльності підприємства “Екопротеїн” та ознак роботи не виявили. Зазначимо, що специфічний запах досі відчувається в повітрі біля самого цеху.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Скандальне волинське підприємство ліквідували
19 жовтень, 2016, 17:50