Село під Луцьком придумало собі фестиваль. ФОТО

Село під Луцьком придумало собі фестиваль. ФОТО
Село Гірка Полонка Луцького району відсвяткувала День сільської громади з фестивалем, козацьким кулішем, хіп-хопом та роком.

Село, писемні згадки про яке датуються 1545 роком, розпочало традицію масових гулянь відносно недавно – чотири роки тому, пише Волинська правда. Традиційно святкують в останню неділю вересня.

Гіркополончани розпочали святкування ще зранку – у храмах сільської ради відбулися чотири молебні, проходила хресна хода центральною вулицею села. Було освячено два хрести, закладено камінь у фундамент каплиці.

В той час, коли на шкільній площі йшла підготовка до фестивалю української молодіжної музики «GIRKA FEST», на стадіоні проходили гуляння під народну пісню з козацьким духом.

Для гостей та мешканців села співав аматорський фольклорний колектив «Вербиченька». Колектив вже встиг представити Волинську область на Фестивалі меду в Коломиї.

Гірку Полонку тішили козацькими та повстанськими піснями. Також глядачів розважала танцями малеча – вихованці студії народного танцю «Вертуни».

Крім того, усіх охочих частували козацьким кулішем. Страви у старих казанах зварили близько 170 кілограмів.

Трохи згодом і малеча, і старші люди могли позмагатися у козацьких забавах – перетягуванні канату, боротьбі на руках.

До речі, у Гіркій Полонці функціонує козацько-історичний клуб під назвою «Чорна Рада». Наразі до клубу входить 14 козаків. Активісти клубу залучають до його діяльності і місцеву молодь.

Крім кулішу, козацьку майстерність можна було побачити і на прикладі кованих металевих воріт, які зображають Україну. Їх автор – гіркополонківський козак Ігор Невмержицький.

Паралельно в селі проходила місцева лотерея з подарунками-сюрпризами. Також для людей були відведені місця, де можна було пообідати і повечеряти.

Вечірня програма гулянь продовжилася фестивалем, на якому виступили як реп-, так і рок-гурти: «FantaMordaZ», «Аромотерапія», «Палестина», «Другий Поверх», «НаВиворіт», «Viscula». «Живий» концерт завершився дискотекою, яку провели діджеї.

Ввечері всіх присутніх на святі Гіркої Полонки потішили яскравим феєрверком.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Був там.Дуже сподобалось!
Відповісти
Останні новини
Село під Луцьком придумало собі фестиваль. ФОТО
01 жовтень, 2012, 17:28