Луцькі депутати невдоволені потенційним Генконсулом Польщі

Луцькі депутати невдоволені потенційним Генконсулом Польщі
В Луцьку назріла суспільна напруга у зв’язку з інформацією про ймовірне призначення Генеральним консулом Республіки Польща у Луцьку Вєслава Мазура, який зараз займає посаду Генерального консула Республіки Польща у Львові.

Тому фракція «Народного контролю» у Луцькій міській раді підготувала звернення до Міністерства закордонних справ України щодо ймовірного призначення Вєслава Мазура Генеральним консулом Республіки Польща у Луцьку.

Цей проект рішення розглянуть на сесії міської ради 26 жовтня.

Як відомо 21 вересня цього року під час засіданні Комісії в справах зв’язків з поляками за кордоном Сейму Республіки Польща, польські депутати розглядали та погодили кандидатуру В. Мазура на посаду Генерального консула Республіки Польща у Луцьку. Під час засідання В. Мазур заявив:

«Відповідаючи на питання, що стосується Волині, скажу так, що до справи Волині, УПА і Бандери від самого початку маю однозначну думку, доказом якої є – на жаль, так склалося, і можливо це навіть трохи недипломатично – коли президент Ющенко перед завершенням своєї каденції визнав героєм Бандеру і УПА, то на питання журналіста, що я про це думаю, відповів прямо – як може бандит бути героєм. Таким чином, ці речі повинні бути названі своїми іменами, не маємо ховати голови в пісок. Вважаю, що українці ще мало обізнані з історією і їм треба показувати власне ті всі злочини, які зробили ці люди. Мені здається, що розмова, співпраця і наша відкритість призведе до того, що вони все-таки визнають і зрозуміють, що це зробили.Я також переконаний, що ми будемо продовжувати цю політику. Незалежно від різних стратегій, потрібно речі називати своїми іменами – геноцид є геноцидом».


Керуючись почуттями національної гідності та спираючись на Договір між Україною і Республікою Польщею про добросусідство, дружні відносини і співробітництво, Консульську конвенцію між Україною і Республікою Польщею, у зверненні просять:

1. Вжити всіх необхідних дій пов’язаних із засудженням зазначених вище висловлювань Генерального консула Республіки Польща у Львові Вєслава Мазура.

2. Розглянути можливість оголошення Генерального консула Республіки Польща у Львові Вєслава Мазура «personanongrata».

3. У випадку надходження подання від Міністерства закордонних справ Республіки Польща щодо призначення Вєслава Мазура Генеральним консулом Республіки Польща у Луцьку, відмовити в отриманні екзекватури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Схоже, після знищення польської еліти в авіакатастрофі під Смоленськом на передній план повиходила "піна", котра робить кар"єру на спекуляціях на дражливих сторінках історії..
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати невдоволені потенційним Генконсулом Польщі
20 жовтень, 2016, 11:53