Висотку в центрі Луцька утеплюють

Висотку в центрі Луцька утеплюють
Луцьке ОСББ "Центральна Вежа" взяло найбільший в Україні кредит обсягом 3,5 мільйона гривень для проведення термомодернізації будинку.

Як будуть витрачені кошти, майбутня економія та компенсація від держави. Про це все діловому виданню Волині "Конкурент" розповів голова ОСББ Сергій Кудрявцев.

"Ми отримали будинок від ЖЕКу у жахливому стані, було складено дефектний акт, на основі якого прийняли план першочергових робіт, які б ми хотіли виконати. Ми запланували поремонтувати дах та комунікації в підвалі", – розповів чоловік.

У підсумку співласники взяли участь у програмі Луцької міської ради та отримали кредит, відповідно до якого 70% виплачує бюджет, 30% – мешканці. Після виконаних робіт "Центральна Вежа" отримала кредит уже з державної програми енергоефективності, залучивши майже 3,5 мільйона гривень. За ці кошти буде утеплено будинок, замінено вікна у місцях загального користування та поставлено тепловий пункт. Усе – заради збереження тепла.




Сергій Кудрявцев зауважує, що ремонт розпочато трохи запізно, оскільки було витрачено немало часу на проведення усіх процедур: розробка проектної документації, погодження кредиту, відшкодування міською радою відсотків. За тіло кредиту будуть платити самі мешканці, проте із суттєвою компенсацією від Держенергоефективності.

"Залежно від кількості сімей, які отримують субсидії, то ми орієнтовно очікуємо 50%. А загалом можна отримати відшкодування від 40 до 70%", – підкреслив він.



Кредит лучани взяли на 10 років. Для погашення сформували ремонтний фонд, до якого будуть сплачувати орієнтовно по 150 гривень з квартири щомісяця. При цьому, за словами голови ОСББ, економія становитиме не менше як півтисячі гривень.

"Нашою основною метою було зменшити свої витрати на утримання будинку, також ми покращимо його зовнішній стан", – ділиться чоловік.

Кудрявцев зазначає, що це не всі переваги, оскільки після модернізації будинку виросте його ринкова вартість, тому тут присутня ще й інвестиційна складова.

"За рахунок економії ми плануємо вийти в нуль за три роки. Якщо не забути про інфляцію, яка у нас ніколи не падає, то через 5 років, можливо, гривня стане удвічі дешевшою і тоді кредит закрити буде ще легше", – каже Сергій Альбертович.

"Центральна Вежа" не є першопрохідцями у термомодернізації будинку: перед тим, як отримати кредит, мешканці вивчили досвід своїх попередників, що дозволило вибрати уже перевірених виконавців робіт. Зокрема, тепловий пункт встановить підприємство "Бош-Тепло".

Загалом роботи планують завершити за півтора місяця.



"Хочемо закінчити до кінця року та отримати компенсацію від держави", – зауважив Сергій Кудрявцев.

Коли ремонт буде закінчено, співласники планують зробити енергофотографію та перевірити, в яких місцях ще відбуваються втрати тепла, аби мати уявлення, що ще потрібно зробити.

Таким чином, невдовзі у Луцьку буде вже термодернізована "Центральна Вежа", яка економитиме гроші своїм співласникам та дорожчатиме на ринку нерухомості.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Українською правильно утеплюють, а не утепляють.
Відповісти
Да что Вы со своей курдупельностью!
Відповісти
Яким чином вулиця Словацького стала Волі?
Відповісти
Останні новини
Висотку в центрі Луцька утеплюють
21 жовтень, 2016, 12:12