Як на Волині витрачають гроші Світового банку. ІНФОГРАФІКА

Як на Волині витрачають гроші Світового банку. ІНФОГРАФІКА
На Волині вже рік реалізовують проект Світового Банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Інвестиції підуть на заходи, що допоможуть знизити рівень серцево-судинних захворювань волинян.

У рамках проекту області виділили 30 мільйонів доларів. Вони підуть на реконструкцію та капітальний ремонт 138 діючих та 86 нових амбулаторій загальної практики сімейної медицини, - повідомляє Район Луцьк з посиланням на тижневик «Сім’я і Дім».

Також за ці кошти сільських і міських лікарів забезпечать санітарними автомобілями, медичною апаратурою, технічною підтримкою через створення електронного реєстру хворих на серцеві недуги. А ще – навчатимуть.

На першому етапі впровадження субпроекту реконструюють приміщення під амбулаторії у понад 30 населених пунктах селах тринадцяти районів Волині, – кажуть в обласному управлінні охорони здоров’я.

За словами начальника управління Ігоря Ващенюка, вже виконана підготовча робота, яка передує активній закупівлі медичного обладнання.

«Щодо реалізації проекту, то головою облдержадміністрації у квітні 2016 року затверджено перелік із 31 об’єкта, у яких в 2016-2017 роках буде здійснено перший етап ремонтно-будівельних робіт. Нині узгоджуємо об’єкти на другий і третій. Тобто паралельно реалізується перша і друга фази будівельного компоненту», – розповідає керівник.

Окрім того, аби оснастити лікарняні заклади, експертна група у складі провідних волинських лікарів та консультантів субпроекту розробила й затвердила перелік та мінімальні вимоги до медичного обладнання для 138 діючих первинних амбулаторій. Тендерна документація для процедури міжнародних конкурсних торгів уже надіслана на погодження у Світовий Банк.
Щодо медичного обладнання для закладів вторинного та третинного рівня, то нині експерти працюють над вимогами до неї.

Однак, як визнає голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, важливим є не тільки відремонтувати-побудувати та оснастити обладнанням медзаклади, а й змусити краян дбати про себе. Тому для висвітлення можливостей, які з’являться у ранньому виявленні, діагностуванні та лікуванні хвороб системи кровообігу після реалізації проекту, та загалом популяризації здорового способу життя на Волині значну увагу приділять інформаційній кампанії.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як на Волині витрачають гроші Світового банку. ІНФОГРАФІКА
21 жовтень, 2016, 18:10