Рекордні депозити: влада на Волині поклала в банки понад 600 мільйонів

Рекордні депозити: влада на Волині поклала в банки понад 600 мільйонів
Цьогоріч за 9 місяців місцеві органи влади на Волині поклали на депозити в банки у 10 разів більше грошей, ніж за 9 місяців 2015-го.

Місцеві бюджети мають право в межах бюджетного року здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів на депозитних рахунках у банках, у яких держава володіє 75 і більше відсотками статутного капіталу і щодо яких Національний банк України не застосовував заходи впливу як до неплатоспроможних і проблемних, - кажуть у Головному управлінні Державної казначейської служби України у Волинській області.

За 9 місяців 2016 року цим правом скористалося 20 місцевих бюджетів області, які перерахували на депозитні рахунки у банки 631,6 млн грн, в той час як у 2015 році цей показник становив 61,0 млн гривень, а це у 10 разів більше у порівнянні з минулим роком.

Розпорядилися коштами окремі бюджети, а саме обласний бюджет, бюджети міст обласного підпорядкування (Луцька, Володимир-Волинського, Ковеля, Нововолинська), районні бюджети (Горохівського, Іваничівського, Луцького, Любешівського, Любомльського, Маневицького, Ратнівського, Старовижівського районів) та ряд сільських бюджетів.

Спрямування коштів на депозитні рахунки у банки дозволило місцевим бюджетам області отримати суттєвий додатковий дохід у вигляді відсотків у розмірі 36,1 млн гривень, які у подальшому спрямовуються на проведення необхідних видатків бюджету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гунчик мудак замысть того щоб своъм працывникам зарплати выддати вын на депозитах заробляэ, п...дар
Відповісти
100% на зарплати не вистачає, на матеріалки а він на депозити закидає...з такими кроками йому не багато лишилось
Відповісти
Супер заробітки!Попробуйте зверніться до влади з якоюсь проблемою, вам відразу скажуть, що немає грошей. Половині жителів Маневич не можуть підключити воду через нестачу коштів. Це ж треба так навчитися "освоювати" бюджетні кошти, які потрібні вже сьогодні, а не завтра.
Відповісти
Останні новини
Рекордні депозити: влада на Волині поклала в банки понад 600 мільйонів
21 жовтень, 2016, 16:28