Власникам авто доведеться платити ще один податок, - ЗМІ

Власникам авто доведеться платити ще один податок, - ЗМІ
Автовиробникам України за аналогією з Росією пропонується замінити сплату екологічного податку гарантіями утилізації авто.

Про це 2 жовтня пише «Дело».

Автомобільне протистояння між Україною та Росією активізувало процеси зміни законодавства. Не зважаючи на те, що уряд ввів утилізаційний збір на автомобілі з Росії, у Верховній Раді з'явився законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України про сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів», у якому встановлюється вже не просто збір, а цілий утилізаційний податок з відповідними змінами до Податкового Кодексу.

Фізичні та юридичні особи, які імпортують автотранспортні засоби в Україну, а також їх виробники повинні сплачувати екологічний податок за їх утилізацію відповідно до затверджених сумами, за винятком виробників, що випускають транспорт по циклу «зварка-фарбування-збірка», які можуть обмежитися оформленими зобов'язаннями забезпечити таку утилізацію в подальшому.

Відповідно до законопроекту, розмір екологічного податку з конкретного транспортного засобу вираховуватимуть за встановленими базовими ставками і коефіцієнтами для кожного виду транспорту, об'єму двигуна, року випуску та інших характеристик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Власникам авто доведеться платити ще один податок, - ЗМІ
02 жовтень, 2012, 12:20