Понад 100: У Луцьку - з'їзд водіїв авто з єврономерами

Понад 100: У Луцьку - з'їзд водіїв авто з єврономерами
Більше сотні волинських автомобілістів зібрались у Луцьку, щоб оговорити шляхи вирішення проблем, які виникають у власників авто з європейськими номерами.

Відбулось це у суботу, 23 жовтня, - йдеться в сюжеті Громадське.Волинь.

Розпочалась зустріч на Замковій площі, але через дощову погоду перенеслась до Палацу культури міста Луцька. Ініціювали захід активісти громадської організації «Автомайдан України».

Також на зустріч приїхали представники організації «Євро Авто Сила», які займаються цією темою на всеукраїнському рівні.

«Єдиним шляхом, щоб реалізувати в Україні можливість пересуватися на автомобілі доступно, є користування автомобілем іноземної реєстрації. Водночас, тут виникають певні нюанси. Треба давати якісь хабарі, або їздити на «пересічки». Тобто навмисно створені незручності, щоб люди менше користувалися цими автомобілями», – зазначив представник ГО «Євро Авто Сила» Олександр Чернявський.

«Щоб вирішити ці проблемні питання, була створена робоча група при профільному комітеті Верховної ради України на чолі з Южаніною, але скажу прямо – ми ніц з цього не отримали. Вони не хочуть слухати, що ми пропонуємо. Ми подали власний законопроект, де пропонуємо, що наші громадяни мають їздити на цих транспортних засобах без обмежень протягом року. Також ми запропонували два цінники – до 2,5 л. об’єму двигуна – 100 євро, більше 2.5 л. – 50 євро. Натомість вони мають свій законопроект, де запропонували нам з вами стати боржниками держави. Вони хочуть розтягнути розмитнення по старому тарифу на 16 років, щоб кожен з вас підписав бороговий на цей період. Виживе ваш автомобіль за цей час чи не виживе, але ви будете зобов’язані платити і то за космічні ціни», – розповів представник ГО «Євро Авто Сила» Олег Ярошевич.

Також активіст додав, що на його думку, використані усі легітимні способи спілкування з державою. Тому планується організувати загальноукраїнський протест в Урядовому кварталі Києва.



Ярошевич закликав волинян також долучитися до цього заходу. Присутні автомобілісти з Луцька, Ковеля та інших населених пунктів Волині, активно долучались до обговорення.

«Ви розповідали про ваш законопроект, але не згадали, що в ньому пропонується скасувати транзит 5 – 10 днів. Люди на Волині це не сприймуть і ніхто вас не підтримає, якщо буде скасовано 5 – 10 днів…», – зазначив волинян Радім Романюк.

«Ви розумієте чому вони відмовились від вашого законопроекту на 100 – 150 євро? Немає схеми, щоб ці гроші вкрасти. Ці гроші підуть або в місцевий бюджет, або в бюджет держави на якийсь рахунок» – зазначив волинянин Григорій Панасюк.

У результаті довгих обговорень та дискусій, учасники заходу вирішили створити ініціативну групу при ГО «Автомайдан України», щоб займатися проблемними питаннями, які виникають у власників авто з європейськими номерами на Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На даний момент рішалам дають 300 а по закону в бюджет пропонують прописати 100 на рік патріоти що скажеш
Відповісти
Всі хто зараз їздить на авто з іноземною реєстраціює повинні бути легалізовані. Так далі тривати не може.
Відповісти
буде такого, бо:
1. Майже ніхто не буде купувати автомобілі (нові) в салонах, ну крім депутато-міністрів ))
2. Авто вітчизняного виробництва - не будуть купувати взагалі.
Відповісти
Я куплю Ланоса після того як обранці ВРУ пересядуть на дейво. А так і не збираюсь. Вимога євро5 є надуманою. В Європі такого не вимагають
Відповісти
Причому тут обранці ВРУ і Європа? Це Україна синок, хватить скиглити.
Відповісти
Не скиглити а змінювати хоть щось.
Відповісти
Коли вже це бл'дцтво скінчиться.скільки можна людей тримати за баранів. В польщі розмитнення авто євро4 дозволено і це коштує близько 300$ а в нас ні!!!то ми в європу чи в африку?
Відповісти
Вася, ви напевно в Африку, а ми вже в Європі.
Відповісти
Ще не скоро щось зміниться
Відповісти
А ланос то шо українська машина.???аж ніяк. Просто збиралася на заводах території України. Бо й самі заводи теж не зовсім Українскі.а збирали на них і шевроле і черв та інше.
Відповісти
А якого хера українці, не можуть робити свої автомобілі, в 2016 році в центрі Європи ?
Відповісти
Ну так відкрийте завод в Європі, вам ніхто не забороняє, а пи підтримаємо!
Відповісти
Всім сігарєтчикам вільну економічну зону.Давайте створювати обєднання
Відповісти
Реєстрацію проведено. Завершується виписування повісток. Вручення перед черговим призовом. В ружжо, товаріщі !
Відповісти
Вже 90% всіх виконали свій борг перед державою, так що не лякайте...
Відповісти
ось і нова справа для СБУ, тут є рука кремля....... як розхитати ситуацію, наступний крок в урядовому кварталі, "совпадение?"....
Відповісти
Да)) те що люди хочуть безвізовий режим і об'єднання з європою і жити як Європейці - тут все рука кримля))))
Відповісти
Платіть податки за Ваші машини на іноземній реєстрації і не ... мозгі. Ніхто податків платити не хоче.
Відповісти
Закон для всіх,в країні не повинні командувати шуллєра з закордоними номерами,один сміх,одні податки справно платять,а інші.Девзяти гроші на пенсії.
Відповісти
От дивні люди!
Свідомо створюють собі проблему, а потім "героїчно" з нею боряться))
Якщо дозволити тимчасове ввезення, то:

1. рухне ринок вживаних давно розмитнених авто, наслідки уявляєте?
2. рухне ринок нових авто, звідси підуть солідні інвестори та автогіганти.
3. ви ще вірите, що через вашу хитрож@пість хтось під вас закони поміняє?

Тому, шановні, після свого балагану та ридань про "несправедливість" та "у нас все легально", збирайтесь духом і поспішайте на шрот.
Відповісти
Маразм. Люди молодці, пора вже Вас,владо, за жабри ДОБРЯЧЕ ТАК брати! Повірте, війною на Донбасі Ви всеодно від нас не відцепитесь. Вже надоїло те,що в країни жіти неможливо просто...ВПЕРЕД УЧАСНИКАМ І ДАВАЙТЕ ДІЙСНО ЙТИ В ЄВРОПУ! Я радію,що хоч ці люди є свідомі та розуміють,що за них ніхто нічого не зробить!Але, до чого тут автомайдан- я точно не розумію)))),їм аби піар чи як?
Відповісти
маразм - це обирати таку владу, а це робите ви, бо ви виборці, ви вірите лапіним, гузям, палицям, мартинякам, івахівам і т.д.
тому почніть з себе, а не ідеями прикриваючись на закон болт класти.
Відповісти
Ті хто купують дані авто - знали на що йшли
Відповісти
Останні новини
Понад 100: У Луцьку - з'їзд водіїв авто з єврономерами
23 жовтень, 2016, 20:18