У Любомлі молилися за мир і Україну

У Любомлі молилися за мир і Україну
На центральній площі Любомля помолилися за спокій і благополуччя у державі, а також пом’янули тих, хто віддав життя в неоголошеній війні за Україну

Таку акцію влаштували в неділю, 23 жовтня, - пише Район.Любомль.

Прикро, що людей зібралося зовсім мало, не було представників влади, лише кілька депутатів райради.

Цього разу до молитви долучився представник католиків, поляк, отець Ян Бурас, засновник та очільник інтеграційного центру «Замлиння».

«Дуже страшно, коли брат живе у Замлинні, а його сестра у Москві, але через цю війну рідні люди не спілкуються між собою. Війна – забирає життя та щастя, це не пригода, це страшне явище, яке приносить багато сліз та розчарувань», – підкреслив отець Ян і запросив усіх разом українською мовою прочитати «Отче Наш».

«Хоч нас тут і зібралося зовсім мало, впевнений, що ці молитви за мир і спокій у нашій державі Господь почув, – наголосив декан Любомльського деканату, настоятель парафії Святого Архістратига Михаїла Любомля протоієрей Віктор Возняк. – Ми з парафіянами нашої церкви домовилися: щодня о 8-й та 20-й годинах, не залежно від того, де хто є, залишаємо справи і молимося за мир в Україні».

Спочатку отець Віктор разом з усіма запросив усіх до спільної молитви за мир і благополуччя у нашій країні. Друга молитва линула за всіх, хто жне повернувся з війни.

Слушно зауважив очільник місцевої волонтерської організації Андрій Дем’янчук:

«Неважливо якою мовою ми молимося: українською, російською чи польською, якого ми є віросповідання, головне, щоб це було щиро. Ми живемо в одній країні, нам нема, що ділити. Бог – один для всіх і Біблія – одна. Біда стирає міжконфесійні межі. Наша молитва дуже потрібна хлопцям. Ми зараз порозходимося по теплих домівках, а там, на Сході, якраз активізуються обстріли. Поки мирно спатимемо, наші бійці, ризикуючи життям, боронитимуть кордони України.
Війна не закінчилася, вона триває. Не забуваймо про це. Хлопці потребують нашої підтримки. Тому найближчим часом ми знову зберемося, наліпимо вареників та зготуємо різної смакоти, яка додасть бійцям сили та хоч подумки поверне у затишні домівки».



Зворушливі пісні-молитви у виконанні дружини Андрія Оксани Дем’янчук та діток, здавалося, линули до самих небес.

На закінчення Андрій повідомив, що спільну молитву планують проводити щомісяця і закликав не бути байдужими до того, що відбувається в Україні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Любомлі молилися за мир і Україну
24 жовтень, 2016, 07:21
ТОП-10 рекламних роликів
24 жовтень, 2016, 02:21