Пропонують підняти ціну на вхід до замку Любарта

Пропонують підняти ціну на вхід до замку Любарта
Вартість вхідного квитка до Луцького замку становить 10 гривень. Це чи не найменше серед замків України. Тож вартість квитка рекомендують підвищити.

Про це йшлося під час засідання комісії Луцької міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, - повідомляють Волинські Новини.

Депутат Наталія Бунда зауважила, що вхід у Луцький замок – чи не найдешевший в Україні. Вхідний квиток вартує 10 гривень, відтак, на її думку, його вартість можна збільшити до 15 гривень.

Директор Державного історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павло Рудецький запевнив, що це не покращить фінансову сторону питання, проте може призвести до того, що зменшиться кількість туристів.

З його слів, останнім часом багато людей приїжджають зі сходу, і в той час, коли одні кажуть, що 10 гривень за вхід до замку - це дешево, то інші переконують, що це – дорого.

Наталія Бунда зауважила, що один і той же замок «продавати» не за 10, а за 15 гривень – безглуздо. Відтак, зауважила, що за додаткові кошти можна організувати в замку додаткові атракції. Для прикладу, запросити духовий оркестр на літній період, або ж організувати бої лицарів в обладунках тощо.

Також депутат зауважила, що замок працює до 19:00. Проте, є туристи, які хочуть побачити його ввечері, тому в літній період, на думку Наталії Бунди, час його роботи слід продовжити до 21:00.

Пані Бунда порекомендувала активніше використовувати в промоції замку луцького Кликуна, якому платять заробітну плату з міського бюджету. Бо нині він, на її думку, відчувається «відчуженим елементом».

У відповідь Павло Рудецький подякував «за лекцію» і зауважив, що хотів би побачити, як Кликун буде виступати перед докторами історичних наук, які приїжджали на наукову конференцію до Луцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пані Бунда порекомендувала активніше використовувати в промоції замку луцького Кликуна, якому платять заробітну плату з міського бюджету. Бо нині він, на її думку, відчувається «відчуженим елементом». А Хіба Григоренку перестали платити зарплату?!
Відповісти
Пропоную зробити вхд 3 грн. а екскурсія 5 грн. або взагалі все безкоштовно
Відповісти
чому вхід та огляд замку куди також входить огляд музеїв книги та дзвонів коштує всьго 10 грн.з дорослого а відвідування підземель костелу де бардак і нічого немає 25 грн.з дорослого. І Рудецький бере ці гроші і не говорить що це задорого.Щось тут нечисто
Відповісти
А й справді, заступник і квітникарів з Волі розжене і перед істориками виступить. Йому лише ковпак кликунський пошити треба аби вигляд мав солідніший.
Відповісти
Там і за 10 грн немає що дивитися....все закрите...ще посеред замку єврокурник який портить всю історію замка.
Відповісти
Беруть гроші за відвідини замку, якого НЕМАЄ вже сотні років))) Куди дивиться ДФС)))
Відповісти
Там дивитись то і нічого!
Відповісти
Останні новини
Пропонують підняти ціну на вхід до замку Любарта
24 жовтень, 2016, 12:55