Розповіли, скільки на Волині виявили «перебитих» машин в 2016-му

Розповіли, скільки на Волині виявили «перебитих» машин в 2016-му
З початку 2016 року в сервісних центрах МВС України виявлено 783 транспортні засоби з перебитими номерами агрегатів. Подібні авто виявляють при проведенні огляду експерта.

Купівля авто зазвичай супроводжується двома варіантами переоформлення зі старого власника на нового: за довіреністю або у безпосередній присутності покупця і продавця авто, - повідомили у сервісному центрі.

Для того, аби вберегти себе від придбання транспортного засобу із перебитими номерами кузова чи двигуна, варто звернутися до сервісного центру МВС для оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто у присутності продавця та покупця.

Зазначений договір укладається безкоштовно та заповнюється адміністратором в електронній формі. В алгоритмі перереєстрації транспортного засобу обов’язковим кроком є експертний огляд транспортного засобу.

Існує два види таких оглядів:
• Експертний огляд;
• Дослідження фахівця.

Експертний огляд автомобіля є обов’язковим і проводиться у всіх випадках реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку, за винятком реєстрації нового транспортного засобу, а також вибракування. Мета такого огляду — звірка ідентифікаційних номерів і перевірка реєстраційних документів. Такий огляд є обов’язковим і безкоштовним. Відповідний акт, складений експертом, є обов’язковим у переліку необхідних документів для оформлення послуги у сервісному центрі МВС.

При дослідженні фахівця визначається достовірність ідентифікаційних номерів і реєстраційних документів, у результаті чого власник авто отримує висновок експертного дослідження. Послуга є платною та проводиться на розсуд власника авто. Експертне дослідження доцільно обирати в разі, якщо при огляді експерта виникли сумніви в достовірності ідентифікаційних номерів.

"Пам`ятайте, що оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто у сервісних центрах МВС є гарантією надійної купівлі авто, адже у разі виявлення змін у номерах кузова чи двигуна автомобіль відправляють на штрафмайданчик і передають справу до поліції, а новоспечений власник авто залишається і без авто, і без грошей", - кажуть в сервісному центрі.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де степан, який бігає рішає номера, техпаспорти і всяке інше чого "немає" завжди у мрео?
Відповісти
Мотор є запчастина навіщо його виписувати і гаі кобра його не перевіряли
Відповісти
послуга експерта не є безкоштовною,як ви пишете,а коштує 146грн
Відповісти
Останні новини
У Луцьку знесли «шаурму»
24 жовтень, 2016, 17:58
Розповіли, скільки на Волині виявили «перебитих» машин в 2016-му
24 жовтень, 2016, 17:46