Стало відомо, коли в Луцьку діятимуть біометричні паспорти

Стало відомо, коли в Луцьку діятимуть біометричні паспорти
З першого листопада лучани зможуть отримати біометричні, або як їх ще називають id-паспортами.

Про це під час оперативної наради 25 жовтня розповіла директор Центру надання адмінпослуг Луцької міської ради Лариса Карп’як.

Вона пояснила, що з 1 жовтня в Україні набув чинності законопроект, відповідно до якого на території країни запроваджують використання id-паспортів.

Впродовж жовтня в Україні запроваджували технології щодо видачі, організації, а в подальшому і зчитування інформації з біометричних паспортів.

У зв’язку з прийнятими змінами id-паспорти будуть видавати починаючи з 14 років, на термін у 4 роки і ця картка буде видаватись безкоштовно. Пізніше, 18-річні громадяни отримуватимуть паспорт строком на 10 років, і вартість його складе 140 гривень.

Виготовлення термінового біометричного паспорту коштуватиме 280 гривень. У вартість виготовлення паспорту буде входити адміністративний збір, вартість бланка, та послуга персоналізації.

До id-картки громадянина України буде внесено ідентифікаційний код особи, тому носити його паперовий варіант – не потрібно буде. Окрім цього, до електронного чіпа буде вноситись інформація про місце реєстрації особи та його електронний підпис.

Водночас, якщо людина змінить прописку, то їй не треба буде змінювати всю id-картку, адже всі необхідні зміни будуть вносити до електронного чіпа.

Окрім цього Лариса Карп’як пояснила, що паспорти паперового зразка будуть діяти в Україні й надалі безстроково. Проте, коли власник паспорту буде його замінювати у зв’язку з втратою, зміною прізвища чи через заміну фотографії у 25 та 45-річному віці – в цьому випадку людина буде отримувати id-паспорт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Стало відомо, коли в Луцьку діятимуть біометричні паспорти
25 жовтень, 2016, 09:05