До одужання ще довгий шлях, - волонтер розповіла про стан Валерія Ліщини

До одужання ще довгий шлях, - волонтер розповіла про стан Валерія Ліщини
Волонтеру Валерію Ліщині поступово кращає, але проблеми залишаються і одна з найбільших - він не бачить на ліве око.

Про це в Фейсбук пише Наталія Попова.

Публікуємо її допис без змін і правок:


Завтра рівно місяць як Валерій Ліщина (Valeriy Lischyna) мій земляк-волинянин, волонтер Автомайдану, батько 3 дітей, кандидат технічних наук, викладач Луцького Політеху, бореться за своє життя та здоров"я після вадкого ДТП...

За цей місяць, з 26 вересня, Валерій... і ми разом з ним... пройшли неймовірні випробування - кома в Яготинській лікарні, менінгит та інсульт в Київській обласній лікарні, там же важка операція по встановленню 6 пластин щелепно-лицевими хірургами, ризикова операція по закриттю аневризми 8 спиралями в клініці нейрохірургії ім.Ромоданова.

Валєра не підвів нас - вижив і іде на поправку. Ми не підвели його - молилися, шукали найкращих лікарів та клініки, ліки та медобладнання, організовували транспортування, зібрали кошти. Згадайте лише ніч 13 жовтня, коли за лічені години перед операцією ми змогли зібрати біля 250 000 грн...

Нам дуже пощастило, що нашим земляком займалися справжні лікарі-профі! Найкращі в Україні.. Дякуємо їм безмірно! Сьогодні Валерій знаходиться в Київській обласній лікарні, в пост-реанімації неврології і рефлексотерапії неврологічного корпусу №5.

Він під пильним наглядом неймовірного лікаря Горобця Костянтина Ленідовича, який весь час проводить консіліуми невропатологів, офтальмологів, щелепно-лицьовиків, пульмонологів та кардіологів; шукає найкращі методи одужання для пацієнта. Щира подяка адміністрації лікарні та обздраву Київської області за підтримку та розуміння, за постійну допомогу в адмінпитаннях.

Дякую Андрій Гук та нейрохірургам Інституту нейрохірургії ім.Ромоданова за успішну і складну операцію... Уклін і шана всім медсестрам і санітарочкам..

Ще біля місяца на Валерія щоденно чекають крапельниці (з антибіотиками і кровозжижуючими), щоденно - заняття з реабілітологом і логопедом. Ліщина починає знову жити: відновлюється пам'ять.. Впізнав мене та згадав обставини знайомства 2 роки тому...

Говорили як наступного року підемо на гриби в ліс на нашій рідній Волині...

На жаль, не все так райдужно.. Маємо проблему з лівим оком, яке зовсім не бачить((. Брат Віталій Ліщина зараз шукає офтальмологів-хірургів, які візьмуться за око, але поки без позитивних результатів. Попередня консультація в "Центрі нейрохірургії ока" невтішна.. Тож, в кого є гарні офтальмологи- поможіть..

Валерій та його дружина Наталія Ліщина, вся його сім"я щиро дякують ВСІМ ЛЮДЯМ, ЩО ДОПОМОГЛИ ЙОМУ В СКРУТНУ ХВИЛИНУ! Валєра просе побажати всім здоров"я, щастя і миру!
Це фото (перше фото після ДТП) ми зробили спеціально для всіх людей, хто був поруч з нами цей місяць.

До одужання ще довгий шлях, але я впевнена, що він буде успішний! Підтримуємо Валєрія і надалі...

Картка Приватбанку Ліщина Наталія 5168 7572 7125 8206


Нагадаємо, що 26 вересня Валерій Ліщина разом з іншими активістами повертався з міста Сєвєродонецьк, та потрапив у ДТП.

Внаслідок аварії Валерій Ліщина отримав важку травму голови, від чого впав у кому. Згодом його стан стабілізувався, а самого активіста готували до операції.

Дружина волонтера Наталія Ліщина закликає усіх небайдужих допомогти зібрати кошти на лікування чоловіка.

Картка дружини Наталії Ліщини в Приватбанку: № 5168 7572 7125 8206

12 жовтня збір активізували, бо бракувало 130 тисяч гривень на операцію. За ніч їх зібрали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
До одужання ще довгий шлях, - волонтер розповіла про стан Валерія Ліщини
25 жовтень, 2016, 09:16