Занедбаний луцький сквер перетвориться на розарій

Занедбаний луцький сквер перетвориться на розарій
Невдовзі у Луцьку з'явиться алея троянд. Активісти вирішили відновити занедбаний сквер на центральній вулиці облцентру Волині.

Про це повідомила менеджер проекту Тома Бащук.

«У центрі Луцьк є невеликий сквер з занедбаними газонами. В народі сквер має назву «Алея Троянд», хоча за моєї памяті там не було жодної квітки. Ми хочемо створити алею, яка відповідала б своїй назві «Алея Троянд» і започаткувати культуру озеленення та окультурення різних куточків міста», - розповіла громадська активістка Лідія Кожевнікова.

Мова йде про сквер на проспекті Волі між будинками № 31 і №33.

Небайдужі волиняни планують розмістити тут 14 арматурних арочних конструкцій на клумбах, висадити троянди, що плетуться, посіяти траву. Активісти запрошують долучитися до створення алеї та догляду за нею усіх охочих.

“Наразі погоджено всі питання та дозволи з владою для висадки троянд та встановленню конструкцій. Чекаємо фінального варіанту арок, знаємо, що на сьогодні їх фарбують, то ж за декілька днів будемо скликати небайдужих до висадки майбутнього розарію!” - повідомляють представниці організації.

Довідка:

ВОБО “Радість дитинства” реалізує одноіменний екопроект “Алея троянд” за фінансування Екоклубу (Рівне) та програми Активні громадяни від British Council.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
круто! гарна ідея
Відповісти
Можливо то ідея переселенців з Донбасу.
Донецьк називали "містом мільйона роз".
Відповісти
відтак стане не на часі...
Відповісти
В мене біля будинку багато троянд і я хочу зразу дати Вам пару порад.1 Якщо висаджувати плетучі, то сорта які цвітуть не один раз.2.Підпорки робити з дерева \правда вони скоро гниють\ або з пластмаси бо на металі зимою в морози вимерзають.3.висаджувати кущі, які цвітуть на першорічних пасинках бо е сорта що цвітуть тільки на другорічних пасинках.І ЩЕ ПИТАННЯ ЧОМУ ПЛЕТЮЧІ?зараз е такі сорти англільських троянд висотою 120-150 см ширина 1м
Відповісти
це приемна новина Луцьк мае бути гарний
Відповісти