«Українці бояться, самі не знаючи чого», – Євген Сверстюк

«Українці бояться, самі не знаючи чого», – Євген Сверстюк
Відомий український літератор, дисидент Євген Сверстюк презентував у Луцьку «Ініціативу «Першого грудня».

Зустріч з авторитетним волинянином відбулася 2 жовтня у Волинській обласній науковій бібліотеці.

Як розповів Євген Сверстюк, мета «Ініціативи «Першого грудня» – сприяти оздоровленню українського суспільства, об’єднаного спільними духовними вартостями, здатного творити моральну політику, справедливу економіку та соціальні блага.

На його думку, 1 грудня – історична дата, набагато важливіша за багато інших, утім про неї вже почали забувати. Нагадаємо, на підтвердження Акта проголошення незалежності 1 грудня 1991 року відбувся референдум. Він був потрібен, щоб нейтралізувати політичні спекуляції противників української незалежності, особливо у східних і південних областях республіки, які заявляли, що народ буцімто не підтримує Акт про незалежність.

Сверстюк впевнений: про цю дату українцям сьогодні треба нагадувати.

«Ініціатива виникла у середовищі духовенства різних конфесій. З’явилася ініціативна група, яка думає, як повернути наше суспільство до справжніх цінностей», – розповів він.

«Ніхто не стає багатим, тому що думає про багатство. Дух живить життя. «Ініціатива «Першого грудня» власне і нагадує нам про цю просту істину. Треба думати про вищі речі, робити все для спільного добра і щоб уникнути спільної журби», – вважає дисидент.

На думку Сверстюка, більшість українців відчуває, що «далі так жити не можна», але людям треба підказати, як діяти.

Сьогодні, у передвиборчий період, найбільшою бідою є підкуп виборців, каже Євген Сверстюк.

«І біда навіть не в тому, що якийсь хитрий чоловік роздає 1% того, що він вкрав. Біда в тому, що коли він стане наверху, то робитиме те саме, живитиме корупцію, і замкнене коло буде міцнішати», – говорить він.

Натомість Євген Сверстюк вважає, що вибори – це один зі способів змінити реалії.

«Але є проблема страху. Люди залякані протягом кількох поколінь. Наші люди бояться, навіть самі не знаючи чого. Не бояться тільки люди з відкритою душею, з відкритим серцем… Тому головне, щоб люди ожили, щоб кожен зрозумів, що він є господарем на своїй землі», – зауважив Сверстюк.

Довідка

Організатор зустрічі – Волинська обласна громадська організація «Фонд місцевого розвитку» в рамках проекту «Діалог з успішними громадськими діячами» за підтримки благодійного фонду «Богдана Гаврилишина».

Метою проекту «Діалог з успішними громадськими діячами» є спонукання представників громадського сектору і журналістів Волині до активної діяльності й гуртування задля розвитку своєї країни й свого регіону й посилення таким чином їхньої ролі в суспільстві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Сверстюк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а звідки в цього противсіха з'явилася відповідальність.
він вже раз підказав людям, як їм треба діяти - закликав голосувати проти всіх.
тому найбільшою бідою є наявність таких сверстюків, а не підкуп виборців.
Відповісти
Проти всіх - це громадянська позиція. Якщо я собі не вибрав кандидата, то чи варто голосувати, кривлячи душею? Російська Дума першою прибрала цю графу в бюлетні, тому що в "глибинці" голосування "проти всіх" сягало 20-25%. Україна ж тупо слідує за "старшою сестрою".
Відповісти
Останні новини
«Українці бояться, самі не знаючи чого», – Євген Сверстюк
02 жовтень, 2012, 17:20