За знищене в зоні АТО майно відповідати довелось прапорщику

За знищене в зоні АТО майно відповідати довелось прапорщику
Старший прапорщик Луцького прикордонного загону Володимир Войцеховський змушений відшкодовувати вартість втраченого в зоні АТО майна. Відповідно до рішення суду Володимир Войцеховський зобов’язаний повернути Луцькому прикордонному загону 61 504 гривні.

Йдеться про втрачені спальні мішки, намети, балістичні окуляри, бронежилети та навіть гумові чоботи.

Так, наприкінці липня 2014 року мобілізованого старшого прапорщика Володимира Войцеховського зараховано до списку особового складу Луцького прикордонного загону та призначено на посаду інспектора прикордонної служби І категорії. Володимир Войцеховський був зобов’язаний належним чином вести облік та зберігати військове майно, яке було передане йому під звіт.

В січні 2015 року його призначили начальником відділення логістики оперативно-бойової прикордонної комендатури «Луцьк-1», а вже у лютому в складі ОБПК вирушив на схід в зону проведення антитерористичної операції.

Перед відправленням в зону АТО Володимир Войцеховський розмістив усе ввірене йому майно на складі, який знаходиться на території прикордонного загону, закрив його на замок та проставив відбиток своєї печатки.

В липні минулого року склад ОБПК «Луцьк-1» повернувся до Луцька, а самого Володимира Войцеховського звільнили в запас. Однак через півроку його почали звинувачувати у втраті майна. А Луцький міськрайонний суд вирішив, що кошти за втрачене майно повинен сплачувати саме Володимир Войцеховський.

Протягом п’яти місяців перебування на сході луцькі прикордонники кілька разів потрапляли під обстріли. І хоча, втрат особового складу вдалося уникнути, та все ж деяке майно було пошкоджене, втрачене або зруйноване.

«В нас були прямі попадання в бліндажі, ми потрапляли від обстріли і відповідно, ми мали майнові втрати. В нас не було двохсотих, але були поранені. І не може бути так, щоб солдат отримав поранення і при цьому його одяг чи спецзасоби залишились би неушкодженими», - наголошував в суді Володимир Войцеховський.

Оскільки прапорщик відповідав за ввірене йому майно, щоразу після втрати чи пошкодження майна він складав рапорти. Проте згодом вони дивним чином зникли.

Коли у липні ОБПК «Луцьк-1» повернулася до Луцька Володимира Войцеховського звільнили, однак попри це він ще два місяці ходив на роботу оскільки солдати здавали обхідні листи.

Окрім того, коли він перебував на сході, то йому поштою надсилали накладні, відповідно до яких зі складу забирали майно для доукомплектування ОБПК 2. Окрім того, все майно зі складу перемістили в інше приміщення. На двох посадовців Луцького прикордонного загону через нестачу наклали стягнення у розмірі одного посадового окладу, а на Володимира Войцеховського решту суми.

В суді він намагався довести що його вини в недостачі немає, але рішення суду було проти нього.

Тому він подав апеляцію. В суді не вдалось почути позицію представника Луцького прикордонного загону і військового прокурора, бо суддя оголосив перерву в слуханні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так жиди-паліци нам керують досі. Як керують, телефоном із Швейцарії, а рулять місцева банда-столяр-рубльов та товстанюк
Відповісти
бугагагага.... жиди вас мали десь...
Відповісти
Спочатку примусово женуть на війну, а потім ще й через суд гроші здирають. Настали смутні часи, до влади дорвався Порошенко з бандою
Відповісти
Сором, сором, сором за нашу владу.Добре, що хоч літака не приписали.А подякувати, за те, що судді і ми спали спокійно, ходили на роботу,, сиділи в ресторанах- догадались ?Чи це і е дяка за зірвані нерви, недоспані тривожні ночі ?Не соромтесь люди, а низько вклоніться ГЕРОЯМ, бо іх так мало лишилось в УКРАІНІ.
Відповісти
Мабуть в чомусь не вгодив командуванню
Відповісти
Це виходить,Войцеховський мав слідкувати аби не втратити майно,а особовий склад пофіг?Цікаво чи ті суки в мантіях, які виносити вирок,мають щось святе?Самим слабо на схід майнути?
Відповісти
а вони тіпа там були)) Всі вже мають учасника АТО...
Відповісти
Останні новини
За знищене в зоні АТО майно відповідати довелось прапорщику
26 жовтень, 2016, 10:00
У центрі Луцька - пожежа
26 жовтень, 2016, 09:42