Квартирна програма: у Луцьку оселі для атошників куплятимуть у складчину

Квартирна програма: у Луцьку оселі для атошників куплятимуть у складчину
Оскільки в Луцьку існує нагальна проблема забезпечення ділянками учасників бойових дій, а вільної землі місті немає, започаткували нову програму.

Міська влада спільно з атошниками розробила програму забезпечення житлом військових. Її Бюджетна 3 роки становить 96 мільйонів гривень, з яких 24 мільйони профінансує міський бюджет, - пояснив під час 14-ої сесії Луцькради перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

"Луцьк має обмежений потенціал в наданні земельних ділянок, але є можливість допомогти придбати квартири. 25% від вартості квартири виділять з бюджету міста. Також ми будемо просити, щоб аналогічну програму прийняли в облраді", - пояснив Тарас Яковлев.

Обов'язковою умовою для участі в цій програмі є наявність військового у квартирній черзі.

Після обговорення цієї програми на "бюджетній" комісії Луцькради вирішили розширити категорію людей, які можуть взяти участь в цій програмі.

Голова "бюджетної" комісії Луцькради Павло Данильчук підтримав цю програму та водночас наголосив, що потрібно детально розглядати пропозиції забудовників, які в рамках "квартирної програми" реалізовуватимуть помешкання в новобудовах.

"Дуже часто у нас забудовники будуються з порушеннями, а потім будинки тріщать. Позиції забудовників в цій програмі ми практично не бачимо", - заявив обранець громади.

Окрім того, депутат просив внести зміни щодо площі помешкання, яке планують придбати для військових. Не 50 кв.м. загальної площі, як пропонувалося, а з розрахунку 21 кв.м. на кожну людину та додатково 10.5 кв.м. на сім'ю.

Також запропонував виключити з програми пункт про зняття учасника програми з черги на отримання земельної ділянки та квартири у місті.

Ці пропозиції депутати підтримали.

Депутат міськради Майя Шостак зауважила на тому, щоб забезпечити житлом більшу кількість сімей учасників АТО та родичів загиблих.

Депутат Артем Запотоцький просив депутатів звернути увагу на те, що учасників бойови дій треба забезпечити нармальнимии умовами проживання.

"Вони повинні почувати себе комфортно, вони повинні жити і розвиватися. Чому ми обмежуємо площу і термін дії програми? Давайте хоч на 10 років її продовжимо, але ми повинні надати атовцям нормальне і гідне житло", - заявив він.

Голова обласної спілки учасників АТО Вадим Ваврищук наголосив на тому, що ця програма є добровільна.

"Краще купити дві однокімнатні. Програма була розроблена на те, що учасники АТО отримали свої квартири раніше, ніж афганці, які й досі стоять у черзі".

Голова Луцької міської організації Спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський вимагав надати учасникам програми право обирати площу помешкання самостійно.

"Якщо ми будемо збирати кошти на 50%, то нам потрібно більше ніж 50 кв.м. Верховна Рада прийняла закон, відповідно до якого учасників АТО ні в чому не обмежують. Так чому Луцька міська рада нас обмежує в площі?" - питає він.

Зрештою, після 1,5 години обговорення 40 депутатів проголосувало "за".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Квартирна програма: у Луцьку оселі для атошників куплятимуть у складчину
26 жовтень, 2016, 11:41