У Ковелі запрацював дитсадок на 8 груп

У Ковелі запрацював дитсадок на 8 груп
З грудня 2014 року міська влада спільно з благодійним фондом Степана Івахіва “Патріоти Волині” працювали над реалізацією важливого для міста соціального проекту – капітального ремонту колишнього дитячого садка по вулиці Відродження, 12а, що в мікрорайоні “Сільмаш”.

А сьогодні вже більше двох сотень дітей отримують тут дошкільну освіту, - йдеться в повідомленні на сторінці нардепа у Фейсбук.

“Коли Степан Петрович Івахів балотувався в народні депутати ще на виборах 2012 року, тоді дуже часто на зустрічах ковельчани говорили про нестачу місць у дитсадках Ковеля. З того часу, завдяки співпраці з міською владою, нам вдалося відкрити 8 нових груп на 220 дітей. Як наслідок - сьогодні, коли ми робимо опитування ковельчан, про цю проблему вже не згадують як про нагальну”, - пригадує директор благодійного фонду “Патріоти Волині” і помічник народного депутата Денис П'ятигорець.

Капітальний ремонт дитсадка фінансували як з міського бюджету, так і за кошти благодійного фонду “Патріоти Волині”. Створеними тут умовами для навчання та відпочинку дітей задоволені й батьки.

“Це вже дошкільний заклад справді європейського зразка. Нам все тут сподобалося. І хоча не дуже близько добиратися, але ми зупинили вибір саме на цьому дитсадку”, - ділиться враженнями молода мама Мирослава Шумська.

Творчо підійшли у дитсадку не лише до дизайну інтер'єрів кімнат та ігрових залів, а й ландшафту. Не дарма дошкільний навчальний заклад №14 визнали переможцем у загальноміському конкурсі “Найкращий благоустрій території підприємств, організацій та установ”.

“Для нас це дуже важлива нагорода. Бо нам хотілося все зробити так, аби дітки та їхні батьки одразу, з порогу відчули, що тут все зроблено з любов'ю”, - каже завідувач ДНЗ №14 Олена Бойчук.

До зими в ДНЗ №14 завершать і оновлення фасаду будівлі: для цих робіт народному депутату України Степану Івахіву вдалося залучити 1,5 млн. гривень субвенції з державного бюджету.

“Жодних проблем з фінансуванням у нас немає,. Приблизний об'єм робіт з утеплення фасаду будівлі дитсадка — 1400 квадратних метрів. Половину цього об'єму ми вже зробили. До кінця жовтня плануємо завершити. Сподіваємось, нам сприятиме й погода...” - розповідає виконроб будівельної компанії “Луцьксантехмонтаж №536” Борис Лихотоп.

Темпи та якість будівельних робіт на об'єкті контролюють представники благодійного фонду “Патріоти Волині”.

“Ми буваємо на об'єкті не лише для того, аби перевірити будівельників. Нам важливо поспілкуватися з працівниками садочка, з представниками батьківського комітету. Дізнатися їхню думку, що і як потрібно зробити? З центрального входу вже зараз помітно, наскільки яскравою та сонячною стає будівля садочка. Єдине, що впливає на темпи зовнішніх робіт — це погода", - каже Денис П'ятигорець.

"Але будівельники запевнили, що до зимових холодів фасад дошкільного закладу повністю буде утеплено. Хотів би зауважити, що в Ковелі у нас є повна співпраця з міською владою. А наша робота відбувається наступним чином: коли громада звертається з якоюсь пропозицією до нас, або ж до влади - ми зустрічаємося з Олегом Олексійовичем Кіндером та його командою, обговорюємо шляхи та можливості задля вирішення цієї проблеми. І починаємо працювати. Спільно з громадою, в міру можливостей міського бюджету та бюджету нашого фонду, який наповнюється виключно грошима Степана Петровича Івахіва", - додає він.

"І тоді наші мрії стають реальністю! Так було, коли замість болота на території ЗОШ №1 з'явився перший сучасний стадіон - а сьогодні ми вже збудували 4 таких стадіони. Це абсолютний рекорд серед міст Волині. Коли на пустирі з'явились сучасна набережна та поступово набуває обрисів повноцінна рекреаційна зона на лівому березі Турії. Коли фактично на руїнах захаращеної колись будівлі постав ось цей сучасний дитсадок, в який ми разом з ковельчанами вдихнули нове життя. І так ми маємо працювати і надалі, аби наш Ковель був по-справжньому сучасним та європейським містом”, - запевнив директор благодійного фонду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі запрацював дитсадок на 8 груп
26 жовтень, 2016, 18:41