Луцькі депутати проти перекладання на місто видатків із держбюджету

Луцькі депутати проти перекладання на місто видатків із держбюджету
Депутати Луцької міської ради підтримали звернення до голів фракцій ВРУ щодо забезпечення фінансування освітніх закладів, у яких просять не перекладати на бюджет міста додаткові витрати в сумі 66,5 мільйона гривень на 25% працівників загальноосвітніх закладів, які забезпечують навчальний процес.

Таке рішення прийняли під час сесії ради у середу, 26 жовтня.

У зверненні щодо забезпечення фінансування освітніх закладів йдеться:

"Таким чином, з 2017 року органи місцевого самоврядування повинні фінансувати власним коштом 25% працівників загальноосвітніх закладів, які забезпечують навчальний процес, а це господарський та навчально-допоміжний персонал.

Забезпечення оплати праці навчально-допоміжного та господарського персоналу закладів освіти та їх утримання вимагатиме з місцевого бюджету додаткових коштів в сумі 66 523,3 тис. грн.

Крім того, джерелами фінансування на оплату праці педагогічних працівників загальноосвітніх закладів з державного бюджету на 2017 рік передбачена сума 134 301,8 тис. грн. замість необхідних 227 438,2 тис. грн, тобто на заробітну плату освітянам не достатньо коштів в сумі 93 136,4 тис. грн. Вцілому для забезпечення навчального процесу у загальноосвітніх навчальних закладах не вистачатиме 159 659,7 тис. грн, профінансувати які з міського бюджету буде практично неможливо.

Вказані зміни можуть призвести до скорочення або повного звільнення лаборантів, бібліотекарів, психологів, кухарів, прибиральниць та інших категорій технічного та адміністративного персоналу, що може потенційно призвести до погіршення умов праці самих учителів та якості навчального процесу дітей.

Окремо хочемо нагадати, що на сьогодні всі видатки необхідні для забезпечення функціонування закладів дошкільної та позашкільної освіти повністю фінансуються за власні кошти місцевого бюджету, що є суттєвим додатковим навантаженням для органів місцевого самоврядування...

З метою забезпечення належного функціонування та роботи освітніх та медичних закладів ми, депутати Луцької міської ради, просимо не підтримувати запропоновані Урядом зміни та передбачити в бюджеті на 2017 рік субвенцію для освітньої та медичної галузей на забезпечення видатків на комунальні послуги та енергоносії, а також субвенцію закладам загальної середньої освіти для повного забезпечення видатків на заробітну плату".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі депутати проти перекладання на місто видатків із держбюджету
26 жовтень, 2016, 17:17