Депутати міськради проти потенційного «антибандерівського» консула в Луцьку

Депутати міськради проти потенційного  «антибандерівського» консула в Луцьку
Депутати Луцької міської ради підтримали звернення до Міністра закордонних справ із проханням розглянути можливість оголошення Генерального консула Республіки Польща у Львові Вєслава Мазура «persona non grata».

Таке рішення прийняли під час сесії ради у середу, 26 жовтня.

Нагадаємо, 21 вересня 2016 року під час засідання Комісії в справах зв’язків з поляками за кордоном Сейму Республіки Польща, польські депутати розглядали та погодили кандидатуру Вєслава Мазура на посаду Генерального консула Республіки Польща у Луцьку. Під час засідання Вєслава Мазур заявив наступне:

«Відповідаючи на питання, що стосується Волині, скажу так, що до справи Волині, УПА і Бандери від самого початку маю однозначну думку, доказом якої є – на жаль, так склалося, і можливо це навіть трохи недипломатично – коли президент Ющенко перед завершенням своєї каденції визнав героєм Бандеру і УПА, то на питання журналіста, що я про це думаю, відповів прямо – як може бандит бути героєм. Таким чином, ці речі повинні бути названі своїми іменами, не маємо ховати голови в пісок. Вважаю, що українці ще мало обізнані з історією і їм треба показувати власне ті всі злочини, які зробили ці люди. Мені здається, що розмова, співпраця і наша відкритість призведе до того, що вони все-таки визнають і зрозуміють, що це зробили. Я також переконаний, що ми будемо продовжувати цю політику. Незалежно від різних стратегій, потрібно речі називати своїми іменами – геноцид є геноцидом».

Тому депутати Луцької міської ради просять в МЗС:

1. Вжити всіх необхідних дій пов’язаних із засудженням зазначених вище висловлювань Генерального консула Республіки Польща у Львові Вєслава Мазура.

2. Розглянути можливість оголошення Генерального консула Республіки Польща у Львові Вєслава Мазура «persona non grata».

3. У випадку надходження подання від Міністерства закордонних справ Республіки Польща щодо призначення Вєслава Мазура Генеральним консулом Республіки Польща у Луцьку, відмовити в отриманні екзекватури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
галіцаї...
Відповісти
ржу нємогу)))) Луцькрада дає команди МЗС, я б на місці Міністра вже давно наказавди їх трошки в СІЗО запхати...дня довиховання)))
Відповісти
в черзі на митниці будуть стояти не сотні, а тисячі автомобілів волиняк.
Відповісти
що наші депутати ато протів польщі проводити не стануть щоб ті полякі зрозуміли що вбивства евреів та кидання молодих вчителів зі сходу у криниці це героічні вчинкі та шлях до незалежності
Відповісти