Кіндер не бачить сенсу у роботі громадської ради

Кіндер не бачить сенсу у роботі громадської ради
Ковельський міський голова Олег Кіндер не бачить логіки в існуванні громадської ради.

Про це повідомляє Сучасний сайт міста Ковеля.

«Громадська рада утворюється при особі, яка одноосібно приймає якесь рішення. Він тоді просить громаду допомогти йому прийняти якесь рішення. А при органу, який є сьогодні в нас, за який проголосувала вся громада, при міській раді створювання громадської ради – тут логіки немає. Але це наполягала певна кількість депутатів, ну з позиції політичної», – пояснює Олег Кіндер створення Громради.

Ковельський градоначальник порівняв цей орган, який очолює активіст Микола Печенюк, з політичною трибуною.

«І сьогодні, наприклад, от останнє засідання громадської ради – вони носять характер політичної трибуни. І не більше – не менше. Тобто, рекомендації по обговоренню якихось проблемних питань, або прийняття рішень по цих питаннях – немає. Там мова йде: давайте звернемося до Юлії Тимошенко, що нас не влаштовує Кіндер. Всі: «О, так!» І півгодини обговорюють. Тобто, в питанні частини роботи ради, яке воно має відношення? Ніякого!» – розводив руками Олег Кіндер.

«Як це ніякого?» – здивувалася секретар міської ради Віра Федосюк.

«А яке?» – спитав мер.

«Та ви що? А рішення на нас спрямовували, навіть розглядали питання…», – почала нагадувати міському голові про діяльність громадської ради Федосюк.

«У нас кожен депутат має право п’ять помічників набрати, які нічого не роблять», – включився у дискусію старший брат мера, депутат від «Батьківщини» Геннадій Кіндер.

Голова депутатської фракції «Самопоміч» Андрій Мілінчук розповів за процедуру розгляду питань громадською радою. Однак Геннадія Кіндера це не переконало.

«Андрій, що вони розглянули? Що вони хоч раз розглянули?» – з недовірою та іронічно запитував він.

«Вони все розглядають. І штати розглядають, і в порядок денний зміни вносять», – заступалася за громадську раду Віра Федосюк.

«Буває питання таке: вони обговорюють на засіданні громадської ради. Думка людей розходиться. Вони собі проголосували, а потім можуть прийти з претензіями: «А ми говорили «не так», – додав заступник міського голови Ігор Прокопів.

Тож колегія міської ради одноголосно вирішила рекомендувати сесії затвердити нове положення про громадську раду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.