Малечі з особливими потребами у Нововолинську потрібне приміщення. ВІДЕО

Малечі з особливими потребами у Нововолинську потрібне приміщення. ВІДЕО
Волонтери громадської організації «Світ для дітей», що вже два роки займається особливими дітками в Нововолинську, просять у місцевої влади виділити для них приміщення.

Наразі вони знаходяться в приміщенні Тернопільського національного економічного університету, проте запевняють, що там немає належних умов для дітей, - інформує Громадське. Волинь.

ГО «Світ для дітей» існує вже два роки. Функціонує за кошти батьків, які входять до організації.

«Створена наша організація у 2015-му році. Батьки неодноразово зверталися до нашої влади, просили відкрити спецгрупи, щоб там були діти з особливими потребами. Бо й спеціалістів, хто б допомагав, на той час в нас не було. Тоді батьки зібралися і домовилися про те, що потрібно робити громадську організацію. Дітки є в нас із синдромом Дауна, аутизмом, ДЦП, проблемами із слухом, з важкими порушеннями мовлення, затримкою психічного розвитку. Ми не відмовляємо нікому, хто до нас звертається», – розповіла керівник ГО Олена Токарєва.

Жінка зазначила, що приміщення, в якому вони зараз займаються з дітками, немає належних умов, там холодно і мало місця.

«Це місце не облаштоване для дітей. Туалет далеко. Приміщення холодне, ми обігріваємо його обігрівачем. І це не те місце, де ми маємо бути. Ми заважаємо навчальному процесу. Провести якесь свято чи тренінг ми вже не можемо. До нас звертається багато діток, ми і ще б когось взяли, та ми не маємо можливості, бо немає місця», – додала вона.

Аби вирішити цю проблему, батьки особливих діток організували круглий стіл, на який запросили заступника міського голови Нововолинська Андрія Сторонського. Вони попросили у нього знайти для ГО вільне приміщення, проте він відповів, що наразі у місті такого немає.

«Давайте думати за ті приміщення, але думати і рахувати, яке це має бути приміщення. Проте наразі немає в нас вільних приміщень», – зазначив Сторонський.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Малечі з особливими потребами у Нововолинську потрібне приміщення. ВІДЕО
27 жовтень, 2016, 13:26