У волинського митника – парк елітних авто

У волинського митника – парк елітних авто
Начальник митного поста «Луцьк» Олександр Щуцький вказав у своїй декларації про доходи за 2015 рік автомобілі Bentley, Audi, Mercedes та BMW, а також катер та водний мотоцикл. Не всі ці транспортні засоби перебувають у його власності чи дружини – деякими вони просто користуються.

Про це повідомляють Наші гроші Львів.

Олександр Щуцький задекларував, що володіє Audi 8N TT 1999 року випуску, а також користується автомобілем Bentley Continental GT 2006 року випуску та водним мотоциклом Sea-Doo 2011 року випуску. Він також вказав катер, однак незрозуміло, чи він належить йому чи просто перебуває у користуванні.

Згідно з реєстром МВС, Audi належить Щуцькому з 2011 року. Також у 2015 році він придбав новий причіп, який у декларації чомусь відсутній. З даних реєстру МВС стало відомо, що автомобіль Bentley Continental GT з 2014 року записаний на 70-річного батька митника Геннадія. Такі авто нині продають за ціною приблизно в 1,3 мільйона гривень. Батько митника минулоріч також придбав і Toyota RAV4 2008 року випуску.

Щодо членів сім’ї, то, згідно з декларацією Олександра Щуцького, у них у власності (чи користуванні) не менш елітні авто – Mercedes GL 2013 року та BMW X5 2007 року випуску. Згідно з реєстром МВС, дружина митника Світлана стала власницею Mercedes GL 350 CDI 4 Matic лише півроку тому. Подібні авто продають за ціною від 1,5 мільйона гривень.


Водночас, зазначене в декларації BMW X5 належить не дружині, а тестю митника – Володимиру Безкоровайному, з липня цього року (співпадає рік випуску та об’єм двигуна). Додамо, що брат начальника митного поста Андрій цьогоріч також став власником восьмирічного Mercedes GL 550.

За 2015 рік Олександр Щуцький задекларував 144 тисячі гривень доходу, а члени його сім’ї – 503,1 тисячі гривень, де основна сума, понад 497 тисяч гривень, це «страхові виплати, відшкодування, викупні суми та пенсійні виплати».

Згідно з ЄДР, дружина Світлана Безкоровайна є приватним підприємцем з основним видом діяльності «оптова торгівля іншими машинами й устаткованням». Зокрема, вона веде діяльність під брендом BVP Electronics.

BVP Electronics, вказано на сайті компанії, займається виробництвом побутових, лабораторних, промислових і бортових імпульсних стабілізованих джерел живлення та іншого. Місцем реєстрації приватного підприємця дружина вказала квартиру в Києві, в престижному районі – на вулиці Кожум’яцькій, 22а.

Вказана квартира, а також ще одна в цьому ж будинку загальною площею 131,9 кв. м належить батькові Олександра Щуцького. Окрім квартир, тут у 2011 році він придбав гараж площею 31,7 кв.м.

За 2015 рік Олександр Щуцький задекларував дві квартири площею 22 і 140 кв. м, відомості про гараж затерті. Щодо членів сім’ї, то в документі є згадка про дві земельні ділянки загальною площею 2297 кв. м, натомість інформація про квартири та інше нерухоме майно повністю закрита.

До призначення начальником митного поста Олександр Щуцький працював заступником начальника відділу товарознавчої експертизи та попередньої оцінки товарів управління товарознавчої, інженерно-технічної та криміналістичної експертизи Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФС, а також був помічником народного депутата 8 скликання Ігоря Бриченка («Народний фронт»). У 2014 році він також балотувався до ВР в одномандатному виборчому окрузi №22 Волинської області, а раніше працював начальником відділу організації та проведення конкурсних торгів Міністерства надзвичайних ситуацій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось так обкрадають Украіну любі друзі.Садити треба таких митників ,але це не з нашою владою,де злодій злодія поганяє .
Відповісти
Це все наклеп на добре ім"я митників України. Ми митникі - самі чесні люди в на Волині.
Відповісти
Кажуть мудрі люди:"ділянка землі 2м2 це все що дійсно лишиться твоїм "
Відповісти
і то колись перейде комусь іще
Відповісти
#сукизадовбали#
Відповісти
то всьо мойо))
Відповісти
Знаєте люди яка важка праця на сьогоднійшній день на таможні. А йде зима холодно а нам потрібно працювати хоча б з комфортом додом добиратися а вам завидно за ті машини, квартири. Ви як стоїте в черзі по декілька годин то гнваетесь а нам сутками потрібно працювати.
Відповісти
та як би ж ви працювали нормально!!!
Відповісти
ви не працюєте - ви крадете) а працювати так само важко базарнікам
Відповісти
як таким покидькам не хочеться вмирати. з собоюне заберуть.
Відповісти
вивести біля цуму ростріляти гріха не буде за таке гамно на віть не закопувати
Відповісти
Та він митником працює тільки 2 місяці
Жінка в нього підприємець
Заказуху зробили
Значить заважає він нашим "чесним" митникам з бурштином, цигарками, одягом
В нас, якщо таке пишуть, значить, він створює загрозу (я думаю, що всі розуміють для кого)
Бояться його 100%
Відповісти
А от слабо пояснити документально джерела цих надходжень?
Звідки бабки? Антикорупційне бюро має явно проявити увагу і до пенсіонера з бентлі - особливу.
Відповісти
Так в нього ніхто і не запитував
Просто написали статтю і зразу всі почали критикувати
Так з більшістю роблять, я не кажу тільки про цю людину
Пишуть..люди на них гадять, а потім починають розбиратись
Є дуже багато людей з великими, величезними статками,але це не значить, що якщо людина заможна, значить вона прогнивший корупціонер, зрадник чи ворог України
Якщо Ви знаєте ситуацію на Волинській митниці, думаю Ви в курсі хто може робити таку заказуху і хто хоче бути єдиним раніше офіційним,а на сьогодні неофіційним королем Волинської митниці
Відповісти