На гуляннях у Луцьку медовуху продають незаконно, - фіскали

На гуляннях у Луцьку медовуху продають незаконно, - фіскали
Чимало виробників алкоголю на Волині не мають ліцензій. До прикладу, це стосується продукції медоварів.

Про це заявила начальник управління контролю за обігом та оподаткування підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області Наталія Єлова, - повідомляють Волинські Новини.

«Ми всіх бачимо і знаємо. Ми з ними працювали, розповідали, що їм треба зробити, вилучали продукцію. Вони закиваються законом про бджолярів. І медовуху роблять без ліцензії. Ліцензія на виробництво алкогольної продукції коштує 780 гривень, для продажу на опт – вона дорожча, але їм було б достатньо такої», - пояснює вона і додає: продаж продукції медоварів на заходах у Луцьку відбувається незаконно.

Наталія Єлова пояснює: все, що виробляється шляхом бродіння і має міцність вище 8,5 %, підлягає обов’язковому маркуванню, етикетки мають відповідати затвердженим стандартам, там має бути інформація про виробника, склад продукту, номер ліцензії, дата виробництва і строк придатності. Щодо останнього, то, згідно з держстандартами, класична горілка, приміром має термін придатності 24 місяці, «особлива» - з добавками - 12 місяців, а настоянки до 3 місяців.

Також виникає питання, де бджолярі беруть спирт.

«Якби вони мали ліцензію, то могли б отримати спирт за нульовою ставкою. Колись була серйозна відповідальність оптовика, якщо він продав алкогольний напій суб’єкту, який не має ліцензії. Зараз з цигарками цього дотримуються, а щодо алкоголю цей пункт про відповідальність пропав і продають всі хто що хоче», - нарікає представник ДФС і додає: майже вся торгівля медоварами під час заходів у Луцьку – незаконна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ТАК ПУСКАЙ ФІКСАЛИ ПЮТ СПІРТ ДЕНЕРОВСКІЙ ОТРАВУ. А УЛЮДЕЙ НАТУР ПРОДУКТ НЕПІПАЙТЕ ПРИДУРКІ
Відповісти
самогон - це наційональний продукта! Гонили, гонють і будть попивати. Займіться незаконною горілкою...
Відповісти
бізнес Крупників накрився?
Відповісти
Цим дибілам з "державних" установ, аби побільше податків, і головне бажання не дати людям просто жити нормально.
Відповісти
Весь акцизний ринок в областi належить мiсцевому очiльнику ДФС "Януковичу", гириковичу олегу вiкторовичу, саме ця особа дае працювати "Ледi Гага", "Молдаванкам", Смолцi i.т.д., розповсюджуе отруту для людей, за це "Янукович" понесе обов'зково вiдповiдальнiсть. Нещодавно депутати Волинськоi обласноi ради звернулись з листом до Голови ДФС Насiрова Р.М. про висловлення недовiри до Савчук С.П. по ситуацii, как склалася в областi з продажем акцизних товарiв, це не так, Савчук С.П. сумлiнно виконуе свою роботу, весь "беспредел" органiзований януковичем-гириковичем.
Відповісти
Останні новини
На гуляннях у Луцьку медовуху продають незаконно, - фіскали
28 жовтень, 2016, 16:37