У волинських лісах – санітарний день. ФОТО

У волинських лісах – санітарний день. ФОТО
У волинських лісах влаштували генеральне прибирання. Окрім лісівників, на толоку вийшли громадські активісти та школярі.

Про це повідомляє прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Волинські лісівники організували та проводять акцію з прибирання лісу та довколишніх територій. До роботи залучили представників влади, громади та учнівської молоді. Відбувається акція з ініціативи керівника ВОУЛМГ Олександра Кватирка.

«Останнім часом про засмічення у лісі мені особисто неодноразово повідомляли під час зустрічей, звертали увагу у соціальних мережах. Бачив гори бруду, перебуваючи у нашому лісі. Я звертаюся до всіх волинян: подумайте, яку шкоду ви наносите природі, залишаючи у лісі пластик, целофан та скло. З думкою про кожного і особливо наших дітей, щиро прошу пам’ятати старе і загальновідоме правило: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять», – зазначив чиновник.

У багатьох районах вже вдалося очистити від побутового сміття чималі території довкола сіл, які зазвичай найбільш забрудненні, узбіччя і навіть ліквідувати стихійні смітники. Учасники акції також висаджували деревця, облагороджували території місцевих урочищ, облаштовували зони відпочинку.

Одними з перших генеральне прибирання у підпорядкованих лісах та на прилеглих територіях провели у державному підприємстві «Ківерцівське лісове господарство». До роботи, крім усіх без винятку працівників лісгоспу, долучилися представники райдержадміністрації, районної ради та поліції.

Спільно вдалося прибрати лісові масиви Ківерцівського лісництва, посадили деревця на рекреаційному комплексі «Пролісок».

Акцію з прибирання лісу провели також працівники державного підприємства «Камінь-Каширськагроліс». Як розповів головний лісничий підприємства Володимир Корецький, прибирати довколишню територію у них є доброю традицією, оскільки до подібних робіт лісівники долучаються кожного року, таким чином подаючи гарний приклад іншим.

У прибиранні прилеглої до міста лісової території, зокрема у Полицівському лісництві, брали участь працівники контори держпідприємства на чолі з головним лісничим та лісничим Полицівського лісництва.

Активно до участі в акції долучилися й учні Добренського шкільного лісництва, що функціонує при державному підприємстві “Камінь-Каширське ЛГ”.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я вже так ліс підчистив, що скоро з одного села буде інше видно
Відповісти
Останні новини
У волинських лісах – санітарний день. ФОТО
28 жовтень, 2016, 18:41