У Ковелі безпідставно оштрафували жінку, - суд

У Ковелі безпідставно оштрафували жінку, - суд
Суд став на бік жительки Ковеля, яку двічі оштрафували за самочинне будівництво.

Про це повідомляє Сучасний сайт міста Ковеля.

Мешканка міста Ковеля біля власного будинку восени 2014 року самочинно побудувала приміщення, так звану «топочну», площею 3,6 квадратних метрів, у якій встановила котла на тверде паливо.

У травні 2016 року інспектор буднагляду встановив, що реконструкцію житлового будинку провели без належних дозволів. Тож склали протокол про адмінправопорушення. Порушниця сплатила 4,25 тисячі гривень штрафу. Також винесли припис про усунення порушень.

Ковельчанці роз’яснили, щоб вона виготовила будівельний паспорт на реконструкцію індивідуального житлового будинку з усіма відповідними додатками та подала його до відділу містобудування та архітектури Ковеля на затвердження. Для виготовлення паспорту вона зверталась до більше як п’яти підприємців, однак всі відмовлялись. Нарешті, приватне підприємство «Ковелькомунпроект» погодилось виготовити будівельний паспорт.

Після виготовлення у встановлені приписом строки жінка звернулася із заявою відділу містобудування, але там відмовилися підписати необхідні документи. Ці дії жінка оскаржила до Ковельського міського голови Олега Кіндера, який відписав, що визнання права власності на самочинно збудоване нерухоме майно можливо лише за рішенням суду.

Тим часом на ковельчанку склали постанову про адмінправопорушення. Мовляв, жінка не виконала вимогу припису, і її вдруге оштрафували. Вона звернулася до суду.

Головуючий по справі суддя Ковельського міськрайонного суду Володимир Бондар визнав незаконною та скасував постанову про адміністративне правопорушення, яка винесена головним інспектором будівельного нагляду Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області.

Судова постанова є остаточною та оскарженню не підлягає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі безпідставно оштрафували жінку, - суд
28 жовтень, 2016, 21:02