Відсутність житла та бюрократія: проблеми переселенців на Волині

Відсутність житла та бюрократія: проблеми переселенців на Волині
У Луцьку організували круглий стіл на тему «Робота державних органів з внутрішньо переміщеними особами – досвід Луцька та Харкова».

Учасники заходу обговорювали, як вирішити основні проблеми вимушених переселенців. Зустріч відбулася у п’ятницю, 28 жовтня, - йдеться в сюжеті Громадське.Волинь.

На обговорення запросили регіонального координатора «Центру зайнятості вільних людей» з Харкова Анну Лебедєву. Вона поділилася досвідом про те, як у них вирішують проблеми переселенців.

Також на зустріч прийшли вимушені переселенці, які зараз мешкають у Луцьку, працівники департаменту соціальної політики та Луцького міського центру зайнятості.

Вимушені переселенці розповіли про проблеми, з яким вони найчастіше зіштовхуються кожного дня. Серед них – відсутність власного житла, бюрократія та занадто високі ціни на оренду житлових приміщень.

«Протягом двох з половиною років, поки триває війна, наші проблеми змінилися. Житла свого ми як не мали, так і не маємо. У нас є орендоване житло. Проте є інша проблема – чим за нього платити? Як оплачувати високу комунальну плату? Немає проблеми знайти роботу, адже переселенці дуже вмотивовані. Важко знайти роботу, яка буде оплачуватися так, щоб можна було виживати», – зазначила заступник голови ГО «Переселенці Криму та Донбасу» Аза Голощапова.

Переселенці скаржилися на те, що інспектори соціальних служб вимагають у них дані про оплату орендованого житла та наявність субсидій. Заступник директора департаменту соціальної політики Наталія Корецька розповіла, що їхній департамент надає допомогу, що стосується соціального захисту. Про вимогу стосовно житла та субсидій їй невідомо.

«На якій підставі інспектори департаменту соціальної політики під час здійснення перевірки житла внутрішньо переміщених осіб, питають про те, скільки ми платимо? Платимо ми неофіційно, адже договору з власником житла не підписуємо. Також нас питали, чи є субсидія у власника квартири, яку ми орендуємо», – обурюється переселенка Ганна Красюк.



У свою чергу Анна Лебедєва зазначила, що багатьом зручно, щоб переселенці самі вирішували свої проблеми. «В чому я бачу проблему? В тому, що є переселенці, які мають проблеми. Але багато хто хоче, щоб вони вирішували самі свої проблеми. Інспектори бояться свого керівництва. Тому виникає стільки зайвих вимог», – пояснила вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може б ви не чекали доплмоги від міської ради і лучан. А їхали в села, де і житло дешеве,і комуналки платити не тре. А якщо ви такі дуже "вмотивовані",то дров нарубати зможете. І роботу знайти зможете, землі багато, щось виростите,продасте і гроші будуть на одяг.
Я нічого не маю проти переселенців. Біда є біда. Але нагліти так як деякі нагліють тоже не можна. Дай їм квартиру, заплати комуналку,а вони будуть сидіти в теплі в соцмережах і сміятись з нас і обзивати нас.
Відповісти
СКАЗАНО ПРАВДИВО.НЕ НАГЛІЙТЕ А В СЕЛО.
Відповісти
Їм в село НЕЛЬЗЯ... В них від землі АЛЕРГІЯ
Відповісти
Останні новини
Відсутність житла та бюрократія: проблеми переселенців на Волині
29 жовтень, 2016, 07:34