В Україні позначка «Без ГМО» відтепер не обов’язкова

В Україні позначка «Без ГМО»  відтепер не обов’язкова
Кабінет Міністрів скасував обов'язкове маркування продуктів, які не містять генно-модифіковані організми (ГМО).

Про це 3 жовтня повідомляє сайт ZN.UA з посиланням на заяву міністра аграрної політики і продовольства Миколу Присяжнюка.

За його словами, на сьогоднішньому засіданні уряд схвалив проект закону, який дозволяє товаровиробникам продукції, в якій не міститься ГМО, не вказувати це на упаковці.

«Сьогодні ми розглянули і прийняли законопроект, який передбачає нові умови і вимоги до маркування продуктів харчування, які стосуються наявності генно-модифікованих організмів. На сьогоднішній день той колапс, який існував, коли необхідно було маркувати факт відсутності в продукції ГМО, буде ліквідований. Тобто обов'язково буде інформація на тій продукції, яка містить ГМО, а відповідальність за це нестиме виробник цих продуктів харчування», - сказав Присяжнюк.

Раніше повідомлялося, що Міністерство аграрної політики і продовольства почав масову перевірку насіння, вироблених та імпортованих українськими компаніями, на генні модифікації через скандал у Європі.

Раніше французькі вчені з університету Кана північ Франції) провели дослідження і довели зв'язок між онкологічними захворюваннями та продуктами з ГМО. Два роки вчені в умовах суворої секретності проводили дослідження, використовуючи 200 щурів, яких годували генетично модифікованою кукурудзою. Результати стали сенсацією - тварини опинилися хворими на рак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні позначка «Без ГМО» відтепер не обов’язкова
03 жовтень, 2012, 14:54