ФК «Волинь» зробив заяву щодо нацистських скандувань фанів

ФК «Волинь» зробив заяву щодо нацистських скандувань фанів
Луцький футбольний клуб «Волинь» звернеться до правоохоронних органів з позовом до ініціаторів нацистських скандувань.

Про це йдеться у заяві клубу, яку ми публікуємо без змін і правок:


Рішенням Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України від 27 жовтня 2016 року стосовно нашого клубу запроваджено декілька санкцій. Їх ухвалено за неналежну поведінку частини вболівальників під час матчу Волині із Дніпром.

В отриманому рішенні клуб зобов’язали сплатити штраф у 50 тисяч гривень, а також закрили трибуни стадіону для вболівальників на два домашні поєдинки нашої команди.

Непристойна та неправомірна поведінка вболівальників, про яку йдеться, - це нацистські вигуки, які пролунали на останній хвилині матчу з «Дніпром» із сектору №17 стадіону «Авангард».

Наш футбольний клуб і більшість вболівальників «Волині» обурені нацистськими вигуками із сектору, який не тільки на словах, але й на ділі підтримує боротьбу України із новоявленим нацизмом, що триває у ці дні на Сході України. Така поведінка не тільки обурлива, але й вкрай незрозуміла. Адже нам здавалося, що останнім часом ФК «Волинь» і найпалкіші фанати команди знайшли порозуміння.

Інакше й бути не може – у важкі часи для клубу фанати підставляють йому плече, а клуб підтримує своїх вболівальників. Відтак, нацистські кричалки, відповідальність за які їхнім поширювачам відома, ми розцінюємо як ніж у спину нашій співпраці.

Декілька десятків секунд, впродовж яких скандувалися неприйнятні гасла, дорого обійдуться не тільки клубу, команді, але й іншим вболівальникам, які прийшли б на «Авангард». Клуб змушений перепросити справжніх вболівальників за тимчасово закриті для них трибуни і запевнити, що докладатиме зусиль для унеможливлення подібних випадків.

Зокрема ФК «Волинь» планує відповідно до законодавства України звернутися до правоохоронних органів з позовом до ініціаторів нацистських скандувань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ФК Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що ж вони таке кричали?
Відповісти
кричали римовану нісенітницю: "зіґа-хай - рудольп-гес - гітлєр-югент - ес-ес"
цікаво, якщо ходити по місту, наприклад в центрі, і голосно соло, дуетом чи хором наспівувати цю маячню, притягнуть до відповідальності, чи нє?
а якщо притягнуть, то по якій статті?
Відповісти
А є бажання таке наспівувати? То вийди - поспівай, без поліції вломлять!!!
Відповісти
може й вломлять
а може й нє
залежить хто буде вломлювати і кому
тобто від ситуації залежить
Відповісти
у нас хвашизму немає! Хтось, колись, щось кричав...
Відповісти