У Волинській ОДА переплутали себе і місцеву владу загалом

У Волинській ОДА переплутали себе і місцеву владу загалом
Реагуючи на публікацію про те, що Волинську облдержадміністрацію назвали «однією з найзакритіших», у Волинські ОДА запевняють: інформація недостовірна. При цьому наводять результати, у якій ВОДА – на 18-мі місці за прозорістю.

Нагадаємо, за результатами моніторингу органів влади у вересні Волинська облдержадміністрація потрапила в трійку найбільш закритих. Моніторинг щомісяця проводить Центр політичних студій та аналітики.

Сайт Медіасапіенс 28 вересня повідомив:

«Центр політичних студій та аналітики презентував проміжні результати моніторингу органів місцевої влади щодо надання публічної інформації. …За результатами рейтингу за вересень у «відкритості» лідирують такі органи місцевої влади як Вінницька ОДА, Запорізька та Луганська. Найбільш закритими є Волинська і Чернівецька ОДА».

Після поширення такої інформації у місцевих ЗМІ, 3 жовтня сайт Волинської ОДА розмістив інфомарцію під заголовком «Волинська влада таки – прозора». У тексті повідомлення йдеться:

«Згідно з результатами Всеукраїнського моніторингу відкритості органів місцевої влади щодо надання публічної інформації на запити, який щомісячно проводиться Центром політичних студій та аналітики, органи влади Волині у вересні зайняли четверте місце із середнім балом 4,26, пропустивши вперед Сумську і Вінницьку області та місто Київ.

Відтак, інформація розповсюджена напередодні окремими електронними ЗМІ, у тому числі й нашої області, про нібито зайняте органами влади Волині одне з останніх місць, є недостовірною.

Облдержадміністрація сподівається, що створення і поширення цієї недостовірної інформації стало наслідком помилки, а не свідомої провокації»
.

Як пояснили у прес-службі облдержадміністрації, згадана у цьому повідомленні «недостовірна інформація» - це саме згадана раніше інформація про непрозорість Волинської ОДА.

У матеріалах результатів вересневого моніторингу органів влади, які розміщені на офіційному сайті Центру політичних студій та аналітики, справді наведені оцінки прозорості органів влади на Волині.

У цій таблиці справді сумарний бал оцінки прозорості усіх органів місцевої влади на Волині – 4,26, що є одним з найвищих результатів серед усіх 26 регіонів України (більше – тільки у Сумщини, Вінничини і Києва).

Проте у цій же таблиці є окрема колонка з результатами оцінки прозорості обласних державних адміністрацій у кожному регіоні. За цією інформацією, Волинська ОДА за прозорістю – на 18 місці серед 26 регіонів.



Для справедливості варто відзначити, що навіть з такими результатами називати Волинську облдержадміністрацію «найбільш закритою» - некоректно. Адже нижчими балами оцінені не тільки Чернівецька (0 балів) а й Дніпропетровська (3,36), Кіровоградська (3,48), Київська (3,50) Кримська (3,50), Херсонська (3,59), Житомирська (3,73) та Донецька (3,73) державні адміністрації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Волинській ОДА переплутали себе і місцеву владу загалом
03 жовтень, 2012, 16:07