Вибори на Волині: найбільше керівних посад у ТВК отримала «Батьківщина»

Вибори на Волині: найбільше керівних посад у ТВК отримала «Батьківщина»
Третину посад у керівних складах новосформованих ТВК ( територіальна виборча комісія) отримала політична партія ВО «Батьківщина».

«Блок Петра Порошенка «Солідарність»- 27%, по 13% - «Українське об’єднання патріотів «УКРОП» та Радикальна партія Олега Ляшка, по 7% - «Народний Фронт» та Опозиційний блок, - про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

У Луцькій, Маневицькій, Ковельській та Іваничівській районних виборчих комісіях Волинської області з 27 по 29 листопада 2016 р. відбулись засідання, під час яких було сформовано склад 5 сільських виборчих комісій: Княгининівської, Прилісненської, Литовезької, Поромівської та Поворської.

Відповідно до Постанови Луцької районної виборчої комісії Волинської області «Про створення Княгининівської сільської виборчої комісії» від 27 жовтня 2016 р. ТВК з перших виборів сільських депутатів та голови Княгининівської ОТГ сформовано у складі 18 осіб. Зокрема, головою новоствореної ТВК стала представник ВО «Батьківщина» Леся Семенюк, заступником було обрано представницю Опозиційного блоку Оксану Козак, а секретарем призначено представницю партії «Народний Фронт» Тетяну Ковб.

З-поміж інших членів ТВК – три представники партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», по два представники від «Об’єднання «Самопоміч», Опозиційного блоку та Радикальної партії Олега Ляшка, по одному представнику від партій «Народний Фронт», «Батьківщина», «Українське об’єднання патріотів «УКРОП», «Громадський рух «Народний контроль», «Свобода» та Аграрної партії України.

Склад Прилісненської ТВК сформовано у складі 14 осіб. Керівні посади у виборчій комісії дістались: посада голови ТВК – представниці партії «Українське об’єднання патріотів «УКРОП» Людмилі Миткалик, посада заступника голови ТВК – представниці ВО «Батьківщина» Тетяні Мусійчук, а посада секретаря ТВК – представниці «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Валентині Ясюк.

До складу Прилісненської сільської ТВК також увійшли: по два представники від партій «Народний Фронт», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Батьківщина», «Об’єднання «Самопоміч», Радикальної партії Олега Ляшка та один представник від ВО «Свобода».

У п’ятницю, 28 жовтня Іваничівська районна виборча комісія прийняла Постанову № 1 «Про формування складу сільських виборчих комісій об’єднаних територіальних громад».
«Затвердити склад Литовезької та Поромівської сільських виборчих комісій новостворених територіальних громад згідно з додатками», - ідеться у Постанові.

Литовезька сільська виборча комісія сформована у складі 12 осіб. Керівні посади у складі ТВК отримали: представниця «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Ірина Киця (голова комісії), представниця «Українського об’єднання патріотів «УКРОП» Оксана Куценко (заступник голови) та представниця ВО «Батьківщина» Світлана Бобрович (секретар ТВК). Також до складу комісії увійшли по 2 представники від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», «Батьківщини» та Радикальної партії Олега Ляшка, а також 3 представники – від «Народного Фронту».

До складу Поромівської сільської виборчої комісії увійшло 13 осіб. Зокрема, головою ТВК було обрано Ольгу Борисюк («Блок Петра Порошенка «Солідарність»), Михайла Мигаса (Радикальна партія Олега Ляшка) та Наталію Ковальчук (ВО «Батьківщина»). З-поміж інших членів комісії – три представника від партії «Народний Фронт», по два представники від партій «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Батьківщина» та Радикальної партії Олега Ляшка, а також один представник від партії «Українське об’єднання патріотів «УКРОП».

Останньою на засідання з формування складу новоствореної Поворської сільської ТВК зібралась Ковельська районна виборча комісія Волинської області. У Постанові районної ТВК від 29 жовтня 2016 р. йдеться про те, що Поворську сільську виборчу комісію сформовано у складі 14 членів. Керувати комісією будуть представники від партії «Батьківщина» Тетяна Павлючик (голова комісії), Радикальної партії Олега Ляшка Галина Кухарук (заступник голови) та «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Наталія Рудь (секретар комісії).

До ТВК також увійшли три представники від партії «Народний Фронт», по два представники від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» та «Батьківщини», а також по одному представнику від партій «Українське об’єднання патріотів «УКРОП», «Свобода», Радикальної партії Олега Ляшка та «Об’єднання «Самопоміч».

Зазначимо, що усі представники від політичних партій, які були подані для формування складу відповідних ТВК до районних виборчих комісій були включені до складу 5 новостворених ТВК. Жеребкування не проводилось.

Відповідно до ч. 6 ст. 22 Закону України «Про місцеві вибори» районні територіальні виборчі комісії формують склад міських (крім міст, зазначених у частинах четвертій, п’ятій та восьмій цієї статті), сільських, селищних територіальних виборчих комісій у відповідному районі не пізніш як за 42 дні до дня виборів. Подання до складу відповідних територіальних виборчих комісій можуть вносити районні організації політичних партій, зазначених у частині другій цієї статті. Такі подання вносяться не пізніш як за 45 днів до дня виборів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бютівська секта вже керувала оластю та Луцьком. Нічого доброго це не привело.
Відповісти
Останні новини
Вибори на Волині: найбільше керівних посад у ТВК отримала «Батьківщина»
31 жовтень, 2016, 15:45