У Луцьку «забули» про парковку для житлового будинку

У Луцьку «забули» про парковку для житлового будинку
У Луцьку у районі вулиці Львівської на приватній ділянці, яка прилягає до майданчика житлового комплексу «Супернова», планують будівництво 4-поверхового житлового будинку. Щоправда, забудовник не передбачив жодного паркомісця на власній території.

Про це стало відомо 31 жовтня під час засідання постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, ЖКГ, екології та енергозбереження.

Головний архітектор міста Леонід Герасимюк нагадав, що недавно затвердили детальний план території в районі вулиці Львівської, де раніше був цегельний завод. Тепер там зводять багатоквартирний житловий комплекс «Супернова».

Власник ділянки, прилеглої до будівництва, на своїй території 15 сотих теж хоче зводити житловий будинок. У перспективі тут запланували 4-поверховий будинок на 4 під’їзди та 32 квартири. За словами головного архітектора, у цій зоні дозволене будівництво висотою до 5 поверхів, тож така будівля відповідатиме Генплану.

Натомість депутатів хвилювало, чи не перетвориться згодом 4-поверхове будівництво, у дев’яти- чи десятиповерхівку. Окрім того, незрозуміло, де передбачать заїзд та чи передбачена достатня кількість паркомісць для майбутнього будинку.

Коли почали розглядати план майбутнього будівництва, виявилося, що на самій ділянці не передбачено жодного паркомісця.

Тому члени комісії рекомендували виконкому не погоджувати детального плану території у зв’язку із незабезпеченням паркомісцями. Потенційному забудовнику пропонуватимуть відкоригувати детальний план, аби усунути зауваження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в проекті паркомісця в Луцьку норма! Архітектори про такі речі не в курсі...
Відповісти
полішукам сайдьот
Відповісти
нашо йому думати про паркомісця, якшо поряд буде суперпуперНОВА)) люди будуть в сусідів паркуватись, там же мільйон паркомісць ахах
Відповісти