Ярмольського просять залагодити конфлікт навколо сміттєзвалища. ВІДЕО

Ярмольського просять залагодити конфлікт навколо сміттєзвалища. ВІДЕО
Мешканці сіл Рокинівської селищної ради звернулися до голову Луцької РДА Ігоря Ярмольського з проханням розірвати договір про оренду землі, на якій будують сміттєпереробний завод.

Зустріч відбулася у понеділок, 31 жовтня, - повідомляє Громадське. Волинь.

Нагадаємо, у селі Брище Луцького району, неподалік сміттєзвалища, розпочалося будівництво сміттєспалювальної печі. Жителі ближніх сіл протестують проти будівництва. Кажуть, що завод буде екологічно небезпечним та шкодитиме навколишньому середовищу.

Люди звернулися до Ігоря Ярмольського з проханням розірвати договір з орендарем у зв’язку з порушенням цільового призначення. У договорі зазначалося, що там перероблятимуть сміття, однак наразі там будують завод, де сміття спалюватимуть.

Своєю чергою, Ігор Ярмольський зазначив, що він зможе розірвати договір, якщо для цього будуть підстави і докази, що землю використовують не за цільовим призначенням.

«Давайте ми вивчимо це питання, поспілкуємося з орендатором, ви дасте мені копії усіх документів. Тоді будемо вирішувати» – зазначив він.

«Сьогодні ми зверталися до Ігоря Ярмольського з проханням розірвати даний договір оренди, оскільки він є підписантом цього договору. Адже рішення ради було підписано у 2010-му році і надавало землю під завоз переробки сміття. Наразі там хочуть зробити установку зі спалення сміття. Це суперечить даному рішенню. Нам пообіцяли в десятиденний термін розглянути це питання і повідомити, які дії були вжиті», – розповіла депутат Рокинівської селищної ради Валентина Куць.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.