Викладач Вакарчука розповів, про що співає музикант

Викладач Вакарчука розповів, про що співає музикант
Для Святослава Вакарчука улюблений викладач – його науковий керівник: саме Володимир Ткачук зробив зі звичайного студента кандидата фізико-математичних наук.

Про це пише ТСН.

А тепер науковий керівник для відомого музиканта один із натхненників та близьких друзів. Володимир Ткачук не шкодує, що Святослав став музикантом, але вірить, що фізика ще поверне Вакарчука.

Їхні стосунки побудовані за законами фізики. Амбітний студент і скромний викладач. Відомий музикант Святослав Вакарчук і доктор фізичних наук Володимир Ткачук.

Із улюбленим викладачем Святослав познайомився ще школярем, коли приходив до тата на кафедру. Потім став його студентом.

Вакарчук зізнається - на пари в університеті ходив вибірково. Але лекції Ткачука намагався не пропускати. І ці конспекти зберігає і досі.

"Він дуже хотів, щоб я захистив дисертацію, тому що це була б і його професійна, і якась людська перемога", - каже Вакарчук.

Старанний студент, який не виходив із бібліотеки - таким запам'ятав Вакарчука його науковий керівник. Святослав написав дисертацію, а згодом фізиці присвятив цілий альбом.

"Тема його кандидатської дисертації - це була суперсиметрія електронно-магнітного поля і те перше слово "суперсеметрія", то є назва його альбому. Більше того, в тому альбомі є пісня, яка називається "Сьюзі" - це є скорочення від англійською "сюперсиметрі". Так що це є пісня про суперсиметрію, а не про дівчину", - запевняє Ткачук.

Кожен раз, коли Вакарчук приїздить до Львова, він бере цукерки і йде до свого вчителя. Про музичні досягнення свого колишнього студента Володимир Михайлович дізнається з новин, а на зустрічах говорить з ним про вічне. І лише інколи співає.

Володимир Ткачук і досі вірить - його Славко ще повернеться у науку і ще читатиме лекції студентам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Викладач Вакарчука розповів, про що співає музикант
03 жовтень, 2012, 19:02