Француза, який віз зброю через «Ягодин», судитимуть в Україні

Француза, який віз зброю через «Ягодин», судитимуть в Україні
Обвинувальний акт щодо громадянина Франції, якого затримали зі зброєю у митному пункті пропуску «Ягодин», направили до суду.

Його підозрюють у незаконному придбанні і контрабанді зброї та підготовці терористичного акту, ‒ повідомляють у прес-службі ГПУ.

Встановлено, що чоловік із метою підготовки та вчинення терористичних актів на території Франції з червня 2015 року періодично приїжджав в Україну, аби незаконно придбати значну кількість зброї та вибухових пристроїв у військовослужбовців Збройних Сил України.

Нагадаємо, у травні 2016 року після проходження митного оформлення у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин» його затримали СБУшники. Під час обшуку у нього вилучили: 5 автоматів АК-74 ‒ 5,45 мм.; 2 гранатомети РПГ-7В; 18 пострілів (зарядів) до них; 5 ящиків із патронами 5,45 мм. загальною кількістю 5400 штук; 5 ящиків тротилових шашок загальною вагою 125 кг; 100 штук електродетонаторів.

Щодо підозрюваного обрано запобіжний захід ‒ тримання під вартою. Кримінальне провадження розслідувалось Головним слідчим управлінням Служби безпеки України. Державне обвинувачення підтримує Генеральна прокуратура України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Француза, який віз зброю через «Ягодин», судитимуть в Україні
01 листопад, 2016, 10:00