«Батьківщина» таки вижене чотирьох депутатів Луцькради. Якщо не покаються

«Батьківщина» таки вижене чотирьох депутатів Луцькради. Якщо не покаються
В разі, якщо четверо членів новоствореної депутатської групи «Патріоти Волині» у Луцькій міській раді, які є депутатами від ВО «Батьківщина» , найближчим часом не вийдуть з групи, їх виключать з партії.

Таке рішення прийняло на своєму засіданні 3 жовтня бюро Луцької міської організації ВО «Батьківщина» у своєму клопотанні до бюро обласної організації.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що один з членів луцьких «Патріотів Волині» – Валерій Бондарукмає намір вийти з неї.

Група «Патріоти Волині» була створена 26 вересня. До неї увійшло четверо членів ВО «Батьківщина» - Роман Бондарук, Валерій Бондарук, Петро Савчук, Тарас Бас.

Раніше, на початку вересня, групу з такою ж назвою створили у Волинській обласній раді. Після чого п’ятьох депутатів ВО «Батьківщина», які увійшли до неї, Президія політичної ради партії позбавила членства у «Батьківщині».

Виключили партійців за порушення статуту партії, який велить депутатам місцевих рад узгоджувати з фракцією будь-які свої членства у інших депгрупах.

Ще одна причина виключення депутатів – група «Патріоти Волині» контролюється депутатом і бізнесменом Степаном Івахівим. Той донедавна був членом Партії регіонів. Й, окрім того, є на виборах прямим конкурентом Ігоря Гузя – кандидата в народні депутати від Об’єднаної опозиції на Ковельському виборчому окрузі.

З такою ж аргументацією Луцьке міське бюро «Батьківщини» просило бюро обласної організації партії виключити з партії депутатів Луцькради - двох Бондаруків, Савчука і Баса. Що обласне бюро і має зробити на найближчому засіданні, яке відбудеться наприкінці цього або на початку наступного тижня.

Проте члени міського бюро передбачили і умову «помилування» депутатів: обласне бюро не виключатиме їх з партії, якщо до моменту його засідання в секретаріаті міської ради будуть зареєстровані заяви членів групи «Патріоти Волині» про вихід з групи.

Рішення про виключення членів «Патріотів Волині» з партії має приймати обласне бюро, оскільки двоє з «Патріотів» - Роман Бондарук і Петро Савчук - члени міського бюро. Яких позбавляти партквитка має право тільки бюро вищого рівня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Батьківщина» таки вижене чотирьох депутатів Луцькради. Якщо не покаються
03 жовтень, 2012, 21:57