Назвали фірми, які хотіли заробляти на луцькому смітті

Назвали фірми, які хотіли заробляти на луцькому смітті
Луцька міськрада відхилила майже 20 пропозицій від компаній, які були готові займатися переробкою, сортуванням, захороненням чи утилізацією сміття.

Причому, причини відмов були не екологічні, а фінансові, - повідомляють Волинські Новини.

Так, депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук звернувся до міського голови з проханням повідомити, чи надходили до міської ради протягом 2009-2016 років пропозиції від потенційних інвесторів у галузі переробки сміття.

У відповіді за підписом міського голови Миколи Романюка йдеться, що за період з 2009 по 2016 роки на адресу Луцької міської ради надходили листи від 19 таких компаній, як вітчизняних, так і іноземних.

Зокрема, це:

- Волинське обласне управління «Волиньекопромресурси» Державної компанії «Укрекокомресурси» Кабінету Міністрів України;
- ТзОВ «Технолоджі груп»;
- ТзОВ «Тайм Везер-Медіел»;
- ТзОВ Науково-виробниче підприємство «Гідравліка Вінниця-Сервіс»;
- ТзОВ «Екопласт-Укр»;
- ТзОВ «Екологічні Системи №1»;
- Міжнародна інженерна академія «Науково-дослідний інститут проблем механіки і прогресивних технологій»;
- Приватне підприємство «Західна аграрна компанія»;
- ТзОВ «БіоРЕКС»;
- Виробничо-комерційна компанія «Волинська компанія»
- ТзОВ Науково-виробниче підприємство «Гідравліка Вінниця-Сервіс»;
- ТзОВ «Група Компаній Еко Сорт»;
- ТзОВ «Центр універсальних екологічних інновацій»;
- Компанія «VIPGAS»;
- ТзОВ «УКРАЇНСЬКА БІОГАЗОВА КОМПАНІЯ»;
- ТзОВ «ОЗОН ІНВЕСТМЕНТ»
- Компанія TEHNIX d.o.o. (Хорватія);
- Компанія «GREENEX ЕСО»;
- ТзОВ «ОДЕСЕМ».

Однак жодна з пропозицій не знайшли позитивних відгуків в спеціалістів Луцької міської ради. Об’єктивними причинами відмови цим компаніям, йдеться у відповіді міськради, - це фінансове навантаження на бюджет міста, зокрема, висока вартість захоронення ТПВ, внесок Луцької міської ради на будівництво об'єктів, тривалий термін окупності та неприйнятні для Луцької міської ради фінансові умови.

«Всі ці фактори на даний час не дозволили надати перевагу конкретній організації, яка може займатися спаленням сміття. Що стосується сміттєсортувальної лінії, то Луцьким спеціальним комунальним автотранспортним підприємством «Луцькспецкомутранс» укладено угоди (про зобов'язання надати послуги по зменшенню до захоронення твердих побутових відходів) з ТзОВ «Група Компаній Екосорт» та змонтовано за кошти інвестора лінію, потужністю 50 тис/т в рік, що дає змогу продовжити термін експлуатації полігону. Також на даний час проводяться робочі зустрічі та розгляд комерційних пропозицій ТзОВ «ОЗОН ІНВЕСТМЕНТ», щодо дегазації полігону», - йдеться у відповіді.

Нагадаємо, минулого тижня мешканці сіл Брище, Рокині та Сирники Рокинівської селищної ради виступили проти будівництва біля їхніх осель сміттєспалювальної печі. Як розповіла депутат Рокинівської селищної ради Валентина Куць, 30 жовтня відбулася сесія селищної ради. Депутати скасували своє рішення на погодження встановлення цієї установки.

А згодом вони звернулися до голови Луцької РДА Ігоря Ярмольського з проханням розірвати договір про оренду землі, на якій будують піч у зв’язку з порушенням цільового призначення. Адже у договорі зазначалося, що там перероблятимуть сміття, однак наразі там будують завод, де сміття спалюватимуть. Своєю чергою, Ігор Ярмольський зазначив, що він зможе розірвати договір, якщо для цього будуть підстави і докази, що землю використовують не за цільовим призначенням. Тож пообіцяв питання вивчити.

Окрім того, селяни вимагають навести лад на міському сміттєзвалищі, що розташоване у селі Брище та законсервувати старий полігон. В знак протесту селяни перекрили під’їзди до полігону і сміття з Луцька поки що возять до Ківерцівського району.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фраза: "Однак жодна з пропозицій не знайшли позитивних відгуків в спеціалістів Луцької міської ради." вбиває наповал))) Там працюють всесвітньо відомі спеціалісти, які вже вирішили сміттєві проблеми міста на рівні найвищих світових стандартів)))
Відповісти
ПРОСТО ВІДКАТИ НЕ ХОЧУТЬ ДАВАТИ.
Відповісти
Чиновникам треба було хабар солідний дати ,тоді все б вирішилось ,а то хотіли все по чесному зробити ,в Ураіні так не робится ,а тие що вони зараз пишуть -то нехай куплять гусака і йому мозги компостують .
Відповісти
Останні новини
Назвали фірми, які хотіли заробляти на луцькому смітті
01 листопад, 2016, 13:36